Freelander 1.8 gaz

20 Gru 2009, 13:52

Witam,

Planuje sproawdzić z Anglii Land Rovera Freelandera 1.8. Zależy mi na założeniu gazu sekwencyjnego do niego. Czy jest gdzieś miejsca pod samochodem aby go schować tak jak w innych autach w miejscu koła zapasowego ? Zależy mi na przestrzeni bagażowej wiec dlatego pytam.
toxic86
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

20 Gru 2009, 17:55

witam a jak widziałeś land rovera freelandera to gdzie on ma koło zapasowe ??? :grin: Raczej niema innego miejsca na butle tylko bagażnik Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

21 Gru 2009, 22:42

uu nie dobrze... spodziewałem się że jednak pod podłogą można wygospodarować jakieś miejsce :]
toxic86
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

21 Gru 2009, 23:39

Nie jest tak źle... wstawiłem dzisiaj 50 L butle i wygląda rozsądnie, jest miejsce na pakunek.
Sebberis
Nowicjusz

Miejscowość: Trzebiatów

26 Gru 2009, 10:57

Ja tez sie zastanawiałem nad tym zeby załozyc gaz a butle zamontowac pod samochodem . Jednak faktycznie nie ma tam gdzie tego zrobić . Pomysle jeszcze nad tym gazem > mam jednak pytanie jaka instalacje załozyliscie jakie były koszty i jak zamotowali wam butle w bagazniku . I najwazniejsze jakie jest spalanie , słyszałem ze około 11l , i jak to sie ma do spalania benzyny . Ja własnie koncze pierwszy zbirmnik wiec nie mam pojecia jeszcze ale czuje ze nie udało mi sie zejsc ponizej 10l :sad:
kostass
Początkujący

Miejscowość: Łódź

26 Gru 2009, 12:33

witam jeśli chodzi o spalanie gazu to mój pali srednio 15 l na 100 km myśle że to nie dużo paliwa niestety nie wiem bo nigdy nie sprawdzałem kupiłem freelka już z gazem ale tankuje za 50 pln raz na dwa miesiące bo odpala na benzynie i przełącza na gaz jak uzyska temperature okolo 40 st. Pozdrawiam :wink:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak zapinać pasy dziecku w foteliku samochodowym?
    Wszystkie foteliki mają chronić nasze pociechy, jednak żeby tak się stało trzeba zadbać w pierwszej kolejności o prawidłowe zamontowanie fotelika w samochodzie. Jak to zrobić prawidłowo dowiemy się z porady: Jak zamontować ...
    Ford Focus - kompaktowy hatchback do miasta
    W przypadku tego modelu najniższym spalaniem charakteryzuje się silnik Diesla 1.5 TDCi ECOnetic o mocy 105 KM. Producent deklaruje, że średnie zapotrzebowanie na olej napędowy jednostki to 3,4 l/100 km (w mieście: 3,8 l/100, ...

26 Gru 2009, 19:13

Zastanawiam sie nad gazem , musze sprawdzic ile kosztuje sekwencja . Jak bede tym samochodem jezdził dłuzej niz rok to sie opłaca , tankowanie boli oj boli . Szczegolnie jak do tej pory jezdziłem deslem i to słuzbowym :cry:
kostass
Początkujący

27 Gru 2009, 18:26

nawet dieslem jazda może zaboleć, zależy ile się jeździ i jak się jeździ.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

27 Gru 2009, 19:44

no wiesz za 160pln 900km to tak mozna sobie jezdzić ..... własnie sprawdziłem spalanie Ferdka 9,34l/100km w jezdzie mieszanej . Biorac pod uwage temperatury i przedswiateczne korki to nie jest zle ale mogłobyc lepiej . :cry:
kostass
Początkujący

28 Gru 2009, 16:45

mnie moim w cyklu mieszanym udało się zejść do 6,55-6,7. Teraz gdy były mrozy wyszło mi około 7,3
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

28 Gru 2009, 22:48

a moim 1.8 benzyna 13,5l w miescie a na trasie 10l bez katowan (normalna jazda ) tez sie zastanawialem nad gazem ale odposcilem jakos nie jestem przekonany do zagazowania.
gaza
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

29 Gru 2009, 16:33

k serie tolerują gaz, ale nie wiem czy to nie zwiększa prawdopodobieństwa wystąpienia HGF
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

30 Gru 2009, 14:15

ja na razie raz go sprawdziłem na jednym baku . W morozy w cyklu mieszanym delikatnie traktujac gaz wyszlo mi 9,4l/100 . Zastanawiem sie nad gazem , tez mi to troche nie pasuje ale oszczednosci szczegolnie na dłuzyszch trasach sa spore. Z drugiej strony jak za rok moze zmienie go na nowszy egzemplarz to szkoda kasy . Sam juz nie wiem co robic .
kostass
Początkujący

15 Sty 2010, 17:45

Panowie czy ktos ma podobne spalanie do mojego freelandera ?
13,5 miasto trasa 10,5 do 11 (spokojna jazda bez wariactw)
chyba duzo ? czy mi sie tylko tak wydaje ?
czy mam do wymiany sonde ?
prosze o rade :)
gaza
Początkujący

Miejscowość: Tarnów

15 Sty 2010, 18:59

Benzyniaki takie mają spalanie.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika