Freelander 2004 2.0td4 potrzebuje rady

09 Kwi 2010, 22:44

hey
mam pytanie otoz przymierzam sie do zrobienia przekladni w felku z 2004 roku i tu pytanie czy musze wymieniac podczas przekladki reflektory na nowe wersje europejska czy moge zostawic lampy angielskie,jesli nie to czy jest jakas mozliwosc przestawienia takowych lamp zeby spelnialy przepisy ruchu drogowego w polsce??

zgory dzieki za pomoc
zielony851
Nowicjusz

Miejscowość: biala podlaska

09 Kwi 2010, 23:08

jesli mają homologacje do ruchu prawostronnego to mogą zostać, ale musze cię od razu zmartwić ... nie mają ;) i nie ustawisz ich tak aby świeciły poprawnie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Kwi 2010, 23:10

;/ czyli musze kupowac komplet nowych lamp a to koszt jakichs 1200 zeta minimalnie ehh fantastycznie poprostu..dzieki za pomoc:)
zielony851
Nowicjusz

09 Kwi 2010, 23:13

zielony851 napisał(a):czy musze wymieniac podczas przekladki reflektory na nowe wersje europejska

Tak musisz wymienic na ref.wersji europejskiej.Reflektory ktore posiadasz w chwili
obecnej hamologowane są do ruchu lewostronnego a więc nie moga byc zamontowane
w tym pojeżdzie.Bądz pewny ze jak będziesz wykonywał OBT przed I rej.w Polsce to
kazdy szanujący sie diagnosta/a do takich wlasnie naleze ja :!: :grin: /nie da Ci
wyniku pozytywnego :!: :!: :!: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Kwi 2010, 23:23

dlaczego nie da mi wyniku pozytywnego??nawet jak zamontuje reflektory w wersji europejskiej??
zielony851
Nowicjusz

09 Kwi 2010, 23:33

zielony851 napisał(a):nawet jak zamontuje reflektory w wersji europejskiej??

Moja odp.dotyczy Twojego pierwszego postu...
Jak bedziesz mial wersję europejska-no problem/bynajmniej z światlami/... :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana
    Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...

09 Kwi 2010, 23:47

aha rozumiem...nie no innego wyjscia nie ma tylko wymieniac,niestety zachcialo sie sprowadzac to trzeba szykowac pieniadze na zabawe pewnie jakies 5-6 tys z robocinza i czesciami ehhh:)
zielony851
Nowicjusz