Freelander 2004 2.0td4 potrzebuje rady

09 Kwi 2010, 21:44

hey
mam pytanie otoz przymierzam sie do zrobienia przekladni w felku z 2004 roku i tu pytanie czy musze wymieniac podczas przekladki reflektory na nowe wersje europejska czy moge zostawic lampy angielskie,jesli nie to czy jest jakas mozliwosc przestawienia takowych lamp zeby spelnialy przepisy ruchu drogowego w polsce??

zgory dzieki za pomoc
zielony851
Nowicjusz

Miejscowość: biala podlaska

09 Kwi 2010, 22:08

jesli mają homologacje do ruchu prawostronnego to mogą zostać, ale musze cię od razu zmartwić ... nie mają ;) i nie ustawisz ich tak aby świeciły poprawnie
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

09 Kwi 2010, 22:10

;/ czyli musze kupowac komplet nowych lamp a to koszt jakichs 1200 zeta minimalnie ehh fantastycznie poprostu..dzieki za pomoc:)
zielony851
Nowicjusz

09 Kwi 2010, 22:13

zielony851 napisał(a):czy musze wymieniac podczas przekladki reflektory na nowe wersje europejska

Tak musisz wymienic na ref.wersji europejskiej.Reflektory ktore posiadasz w chwili
obecnej hamologowane są do ruchu lewostronnego a więc nie moga byc zamontowane
w tym pojeżdzie.Bądz pewny ze jak będziesz wykonywał OBT przed I rej.w Polsce to
kazdy szanujący sie diagnosta/a do takich wlasnie naleze ja :!: :grin: /nie da Ci
wyniku pozytywnego :!: :!: :!: :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Kwi 2010, 22:23

dlaczego nie da mi wyniku pozytywnego??nawet jak zamontuje reflektory w wersji europejskiej??
zielony851
Nowicjusz

09 Kwi 2010, 22:33

zielony851 napisał(a):nawet jak zamontuje reflektory w wersji europejskiej??

Moja odp.dotyczy Twojego pierwszego postu...
Jak bedziesz mial wersję europejska-no problem/bynajmniej z światlami/... :grin:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zimno, ciemno, niebezpiecznie - trudne warunki drogowe
    Jesienią i zimą dni są krótkie i wcześniej zapada zmrok. To także oznacza, że częściej zdarza nam się jeździć samochodem, gdy jest ciemno. Złe warunki atmosferyczne w połączeniu ze zmierzchem mogą być bardzo niebezpieczne. ...
    BMW 1 Coupe oraz BMW 1 Convertible Limited Edition Lifestyle
    Nowy pakiet wyposażeniowy Limited Edition Lifestyle świeci jeszcze jaśniejszym światłem dzięki walorom estetycznym BMW 1 Coupe i BMW 1 Convertible. Wchodzące w skład pakietu ekskluzywne dodatki wysokiej jakości zostały szczególnie ...

09 Kwi 2010, 22:47

aha rozumiem...nie no innego wyjscia nie ma tylko wymieniac,niestety zachcialo sie sprowadzac to trzeba szykowac pieniadze na zabawe pewnie jakies 5-6 tys z robocinza i czesciami ehhh:)
zielony851
Nowicjusz