REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
romkucha napisał(a):mimo iż słychać silnik nawiewu, to strumień powietrza jest co najmniej mierny
- zawsze zaczynaj naprawiać od najprostrzych napraw i nie od tuneli i powietrza z zewnatrz a od nagrzewnicy /jak piszesz dmuchane jest mało ciepłe powietrze/ uważam że to główna przyczyna/. Trzeba zastosować płukanie nagrzewnicy - do nagrzewnicy prowadzą dwa przewody gumowe z płynem chłodzącym - wlot i wylot - które trzeba rozłączyć/ wyleci tylko około 1l płynu. Jedną rurkę nagrzewnicy /dolną/ zagłuczyć /zatkać, korek/ w górną wlać wodę z płynem do czyszczenia chłodnic/CPN/. PO 1/2 GODZ. WYJĄĆ KOREK i przepłukać pod ciśnieniem -wodą. Załączyć przewody gumowe do nagrzewnicy uzupełnić płyn -sprawdzic działanie nagrzewnicy - dodatkowo w zimie osłonić chłodnice /ocieplić / np: płatem filcu z przodu. zasłonić otwory chłodnicze. Jeśli nie da efektu szukamy dopiero dalej -to nie zaszkodzi.romkucha napisał(a):Witam, jestem od niedawna użytkownikiem Freelandera z 2004 t 2,0TD TD4 przekładanego z Anglika. Problemem jest to iż mimo iż słychać silnik nawiewu, to strumień powietrza jest co najmniej mierny. Pisaliście wcześniej coś o wlotach powietrza które trzeba dorobić, czy ktoś mógłby mi to nieco wytłumaczyć, ew. jakby dało radę dorzucić fotki, to byłby pełen orgazm
Z góry dzięki
MCARTUR napisał(a):przecież dostałeś już odpowiedź na innym forum.podczas przekładki nie zrobili ci nawiewu powietrza z zewnątrz i to jest problem.
krzeslaw napisał(a):MCARTUR napisał(a):przecież dostałeś już odpowiedź na innym forum.podczas przekładki nie zrobili ci nawiewu powietrza z zewnątrz i to jest problem.
Witam
mam ten sam problem z parowaniem szyb jak tylko przeczytalem te posty odrazu zadzwonilem do papudraka co mi robil przekladke i okazalo sie ze nie nie zrobil mi tego nawiewu z zewnatrz...moze mi ktos opisac dokladnie jak to powinienem zrobic? co by bylo potrzebne itd
![]()
byl bym bardzo wdzieczny
z gory dzieki za pomoc - mogę Tobie poradzić poisz szeroko o swoim aucie- rocznik, przekładka, obiawy, jaki nadmuch, temp. powietrza letnia ,ciepla, goraca, po jakim czasie temp. itp.
Pozdro
- jeżeli rozwiązałes problem poruszony na Forum - trzeba poinformować o tym wszystkich.paweln napisał(a):zadzwoń ja rozwiązałem ten problem tel. 515154572
- czy dalej paruje, jeżeli tak- sprawdz TERMOSTAT.ho napisał(a):jest jeszcze jedna opcja parowania szyb . Miałem mokry tapicerkę podłogi od kierowcy rozebrałem nakładkę progu , okazało sie ze ten dywan u kierowcy jest od spodu gąbkowy ,a żeby było śmieszniej cały był w płynie chłodniczy . szukając dalej znalazłem wyciek z nagrzewnicy .zakupiłem na stacji benzynowej środek uszczelniający i już nie cieknie lecz dywan dalej mokry i już od miesiąca próbuje go wysuszyć
jak przerobić turbinkę z golfa III?u mnie wirnik wygląda [link wygasł] jest w "dobrą stronę"? poza tym spróbowałem zamienić wtyczkę od wirnika ale wtedy czuć, że zaciąga powietrze wylotami zamiast dmuchać. Nie wiem jak się dostać/jak szukać wlotu powietrza z zewnątrz w okolicach kratek koło wycieraczek.fredas napisał(a):to że słabo dmucha to przyczyna turbiny na silniku jest angielska prawa a powinna być LHD pisałem że można przerobić z golfa IIIwteddy dmucha na szyby dość mocno