Freelander 98r 2.0TD - Parowanie szyb

11 Paź 2009, 19:24

czyli w końcu trzeba zamieniać tą wtyczke czy nie? jesli oryginalnie nic nie bylo zamieniane z kabelkami, tylko zamiana stron?
Ja mam przerobiony wlot powietrza, podłączony do nagrzewnicy przewodem peszlowym.
Obudowa nagrzewnicy od tej strony jest zaślepiona płytą plastikową w której jest dziura i wprowadzony peszel.
Jak wyjmuje peszel to widze nagrzewnice, jak włącze w tym momencie dmuchawe to powietrzez z tego otworu wylatuje a chyba powinno zasysac?
creepys
Nowicjusz

Miejscowość: śląsk

11 Paź 2009, 20:49

poszperaj na forum, wszystko znajdziesz
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

17 Paź 2009, 13:51

witam zeby nie zaczynac nowego tematu zapytam tu . Koledzy co moze byc przyczyna nadmuch na zimnym slabo ale cos tam dmucha ale jak dam na grzanie to dmucha o polowe slabiej freelek po przekladce jak przyjrzałem sie obudowie klimatyzacji to sie zalamalem przerobioma w tragiczny sposub pocieta i poklejona (chyba rozgrzana lutownica i jakims klejem ) od spodu sa srubki zeby zdjac spodnia obudowe ale nie darady bo posklejane niewiem czy jest tam filtr czy go niemna Poradzcie co z tym fantem zrobic Pozdrawiam
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

28 Paź 2009, 17:32

jest wiele przyczyn parowania szyb
napewno nagrzewnica jeśli cieknie to będzie ubywać płynu chłodzącego (trzeba wymienić)
zła przeróbka z ANGLIKA wloty powietrza wycięte nie w tym miejscu co trzeba (zdjąć podszybie i sprawdzić co i jak )
odprowadzenie wody z szyber dachu cztery gumowe rurki mogą być zapchane pęknięte lub coś podobnego (prosty dostęp pare śrubek i odchylić podsufitke wszystko widać )
paweln
Nowicjusz

20 Lis 2011, 14:00

masz anglika i tyle nie przelozyli nawiewu z wersji europejskiej
meksyk
Obserwowany

Auto: freelander 2000

20 Lis 2011, 20:27

no to kolega @meksyk zabłysnął wiedza na temat freelandera A raczej nie wiedzą :mrgreen:
amik
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: dolnoslaskie

21 Lis 2011, 19:55

We fredach ogólnie chyba jest słaby nawiew nawet jak przekładka jest ok. A na parowanie szyb polecam środek w sprayu około 8 zł, nazwy nie pamiętam ale wystarczy spryskać szyby przetrzeć i jest naprawdę ok, problem znika :)
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury