FREELANDER'99 1.8 16V POMOCY!!!!!!!!!!!

27 Gru 2009, 12:13

Witam kolegow no i na poczatek wesolych iszczesliwego nowego. Mam bardzo duzy problemz moim nieszczesnym freelanderem.Mam go od 3lat niemialem zadnnych problemow przez 2,5 roku az zaczal sie problem z ogrzewaniem no i sie niby okazalo ze uszczelka pod glowica.Wymienilem oczywiscie ale nie pomoglona dlugo przez 2 lub 3 miesiace bylo OK z ogrzewaniem ale znowu nie grzeje na wolnych obrotach plyn chlodzenia mi znika.Jak auto jest zimne to w zbiorniczku mzm mini mini plynu na dnie zbiorniczka a jak sie nagrzeje to mam max o cochodzi czy toznowuuszczelka??????????????????? Czy moze to tylko pompa wody :sad: Prosze was chlopaki POMOCY!!!!!! NIE WIEM CO ROBIC. Pozdrawiam
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drammen Norwegia

27 Gru 2009, 19:24

miałeś HGF i wymieniłeś tylko uszczelkę? To przykro mi mówić ale możliwe że, masz silnik do złomowania, zależy jak długo z tym jeździć i czy coś się stało bo z tego co powszechnie wiadomo to gdy przydarzy się HGF to wymienia się:
wszystkie uszczelnienia w głowicy: uszczelniacze na wałkach, uszczelniacze zaworowe, uszczelki kolektorów, pokrywy zaworów, no i podstawa uszczelka głowicy i szpilki.
śruby głowicy, olej, płyn chłodzący i filtr oleju
oczywiście naprawa(tj. planowanie głowicy + badanie szczelności) do tego uszczelniacze trzonków zaworowych + dotarcie zaworów. Sama wymiana uszczelki to jak byś dał dziecku smakowego kondoma i powiedział ze to guma do żucia.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

27 Gru 2009, 19:36

ok zrobilem to wszystko tylko znowu to samo mechanik mowil ze jest glowica juz odcisnieta cos tam pomodzili i ok bylo [przez 3 mc najdziwniejsze jest to ze temp wogole nic nie skacze ani nic wszystko wyglada ok na zegarach a pod maska LIPA :???:
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drammen Norwegia

27 Gru 2009, 20:42

planowali Ci głowice?
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe wyścigowe Mitsubishi MiEV Evolution II na PPIHC
    Podczas 91. edycji słynnego wyścigu Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) nowe wyścigowe Mitsubishi MiEV Evolution II zajęły drugie i trzecie miejsce w kategorii pojazdów z napędem elektrycznym. Pojazdy poprowadzili ...
    [2018] Hyundai Santa Fe IV
    Hyundai pokazał na targach w Genewie kolejną generację Santa Fe. Paleta silników ma obejmować diesla 2.0 CRDi o mocach 150KM i 182KM, diesla 2.2 CRDi 197KM i benzyniaka 2.4 185KM. źródło: carscoops.com W moim ...