Freelander'99 Strumienica

19 Sie 2008, 18:45

Witam wszystkich czy moze mi ktos powiedziec czy dobrze zrobilem ze zamiast katalizatora wstawilem strumienice?Mam freelandera '99 1,8 120k czy moze stac sie cos z silnikiem?Chcialem zaoszczedzic i nie wiem chyba dalem plame niby nic sie nie dzieje a na necie sa tak rozne opinie ze juz sie wystraszylem moze mi ktos doradzic co mam zrobic z tym i czy wplywa to na pdwyzszenie spalin? :?
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Drammen Norwegia

19 Sie 2008, 20:44

odpowiednio dobrana strumienica zastępuje katalizator (przy przeglądzie oczywiście). miałem w vitarze strumienicę i negatywnych skutków nie zauważyłem, więc.... luz :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

19 Sie 2008, 21:48

Oszczędziłeś kilka stów...
ogólnie może się opłacić, najwyżej będziesz miał do regulacji komputer, lub wymianę sond lambdy...
zupazkota
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: GOP

20 Sie 2008, 16:24

A czy wiecie cos na temat wypalenia uszczelki lub innych problemach w zwiazku stosowania strumienicy?Na necie nie wiem czy ludzie tak strasza czy to prawda ale pisza rozne rzeczy a mi zalezy zeby nie zajechac auta no i czy ze strumienica przejdzie przeglad bo spalanie spalin nie wiem czy bedzie miescilo sie w nornie Pozdro i dziekiza odp :)
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

21 Sie 2008, 08:12

przegląd przejdzie. o awariach związanych z założeniem strumienicy nie słyszałem - sprawdzone w niejednym aucie. nie przejmuj się gadaniem. 8)
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

21 Sie 2008, 17:41

dzieki za pomoc tak to jest jak ktos nie zna sie na autach pozdro
przemus30
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne reflektory LED
    Dzięki zastosowaniu diod LED, reflektory mogą być o wiele mniejsze i mieć praktycznie dowolny kształt. Ze względu na niski pobór mocy, niższe jest również zużycie paliwa. W zależności od zastosowanych rozwiązań, ...