FREELANDER - Czy jest dostępna polska literatura?

15 Gru 2008, 23:29

Panowie jak jest z literaturą do Frelków z 1999r czy prócz obcojęzycznej "ze słownik iem w zestawie" :? jest coś polskiego. Jeżeli nie ma to czy opłaci się kupować książkę w obcym języku ????
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

17 Gru 2008, 12:38

nie spotkałem ale gdybyś znalazł daj znać a na razie masz tu program RAVE do ściągnięcia bardzo dobry do Freelandera ale po angielsku
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=27490
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

17 Gru 2008, 16:33

Nie ma niestety. Ale jest rewelacyjny poradnik Hayensa ( tylko po angielsku) do nabycia na alledrogo za jedyne 120zł plus koszt wysyłki. Jest dużo fotek, parametrów i naprawde fajna lektura, wszystko pokazane krok po kroku. Co i kiedy należy wymienić, jak sprawdzić itp.
Freelander 2.0TD
SIVON
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

17 Gru 2008, 16:46

Dzięki ale takiej odpowiedzi sięobawiałem :cry:

Czy MCARTUR mugłby przesłać mi na pocztę program RAVE do freelandera bo mam problemy ze ściągnięciem ni jak nie mogę pobrać. :roll:
[email widoczny po zalogowaniu]
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

18 Gru 2008, 00:10

Nie wiem dlaczego nie możesz ściągnąć może trzeba wieczorem bo jest za dużo chętnych albo masz jakieś zabezpieczenie ,przed chwilą spróbowałem i daje się ściągnąć .Na pocztę to nie jest możliwe bo jest 6 części po 102 MB w sumie jakieś 650 MB
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

18 Gru 2008, 11:29

A do tego musisz mieć wszystkie 6 części tego RAVE żeby rozpakować całość:) Ja ściągałem ale słaby transfer nawet nocą nie przekraczał 30-50kb/s
Freelander 2.0TD
SIVON
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Już osiem wersji MINI dostępnych z napędem na cztery koła
    Wraz z trafiającym do sprzedaży w marcu nowym modelem MINI Paceman, oferta wersji MINI z napędem na cztery koła powiększy się do ośmiu, łącznie z dwiema wersjami John Cooper Works. Auta MINI od zawsze oferowały kierowcy niezrównaną ...

18 Gru 2008, 18:04

W RAV NIE MA INSTRUKCJI DO DIESLA DI --- LAND ROVERA -- TYLKO TD4
radek5277
Początkujący

18 Gru 2008, 18:38

W RAVE jest instrukcja do Range Rover ,Discovery II ,Defender ,Freelander.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

18 Gru 2008, 19:50

tat,tak--zgadza się ---freelander jest tylko z silnikiem TD4---nie landrovera---TD4 był produkowany od 2001 ROKU / silnik BMW /
radek5277
Początkujący

18 Gru 2008, 21:43

To ściąganko mam z głowy bo mój wechikuł posiada roverowskiego diesla. :wink:
DZIĘKI PANOWIE
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Gru 2008, 16:53

HUBI napisał(a):To ściąganko mam z głowy bo mój wechikuł posiada roverowskiego diesla.

Ale jest dużo rzeczy takich samych a jest tam omówione wszystko co znajduje się w tym samochodzie.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

22 Gru 2008, 18:57

Zafundowałem sobie już książkę Haynesa, super :( . Ech gdy by była po Posku.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

22 Gru 2008, 22:56

Ten ktoś nie wiem kto pisał do mnie że chciałby mi sprzedać instrukcję po polsku
[email widoczny po zalogowaniu]
Napisz do tej osoby bo może jeszcze ma.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

23 Gru 2008, 11:54

HUBI napisał(a):Zafundowałem sobie już książkę Haynesa, super :( . Ech gdy by była po Posku.

Polecam z czystym sumieniem naprawde fachowa literatura, dużo fotek rysunków no i wszytskie schematy elektryczne.
Freelander 2.0TD
SIVON
Nowicjusz
Awatar użytkownika

23 Gru 2008, 18:36

SIVON napisał(a):Polecam z czystym sumieniem naprawde fachowa literatura, dużo fotek rysunków no i wszystkie schematy elektryczne.

Nie przeglądałem tej książki ale z tego co piszesz wynika,że w RAVE jest to samo.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny