Freelander problem z otwieraniem tylnej klapy

16 Sty 2010, 01:28

Witam wszystkich użytkowników mam problem z otwieraniem tylnych drzwi w freeladerze , a konkretnie nie opuszcza się szyba , otwierało się normalnie przez 2 lata i przy dużych mrozach aż do dzisiaj , jak opuszczę szybe troszkę ręcznie to drzwi się otwierają i normalnie zamykają, natomiast jak prubuje klamką to zamek reaguje a szyba nie, może miał ktoś podobny problem i wie jak do tego się zabrać bardzo proszę o odpowiedż
kurt
Nowicjusz

Miejscowość: polska

16 Sty 2010, 15:26

zdemontuj tapicerkę na tylnych drzwiach i przeczyść wszystkie styki
Wojtek P
Początkujący

Miejscowość: Podkarpacie

18 Sty 2010, 18:51

do wiadomości osób mających taki problem , okazała się zerwana linka którą bez problemu wymieniłem , nie trzeba kupować kompletu naprawczego który na ebayu kosztuje 20 funtów plus przesyłka , ja kupiłem linki w sklepie rowerowym [do hamulca ] są prawie takie same różnią się tylko długością i trzeba je skrócić koszt to 2,50 zł za sztukę mają po 2 m i końcówki nieco grubsze które trzeba troszkę zeszlifować
kurt
Nowicjusz

Miejscowość: polska

18 Sty 2010, 20:54

spoko :mrgreen: dobre części od roweru :lol:
Wojtek P
Początkujący

18 Sty 2010, 21:03

co za różnica, rower czy land rover ważne że pasuje :D
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

19 Sty 2010, 18:36

co prawda to prawda :mrgreen:
Wojtek P
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Wodór - ekologiczne paliwo przyszłości
    W dobie zanieczyszczeń i coraz większych problemów ekologicznych naszej planety, podjęto decyzję o elektryfikacji pojazdów. Ten proces już się zaczął, ale ogromnych trudności przysparza konstruktorom znaczna ...

09 Lut 2010, 23:00

a jak zarobiłeś drugi koniec?
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999