FREELANDER - dodatkowy pilot immobilajzera/ c.zamka

05 Lis 2008, 21:01

LANDRO 98r 2.0Tci
mam pytanie dotyczace typowej utraty jednego kompletu kluczy a mianowicie dokladnie potrzebuje pilota (oodzielny nie w kluczu), dzwonilem juz do serwisu w gdansku i wawie oraz gdzies w GB i powiedziano mi ze musze pofatygowac sie do nich osobiscie. sam pilot (czysty bez zaprogramowania) kosztuje 250zł lub 35 funtów na wyspie + koszt programacji.

czy ktos moze zna jakies inny sposob, Polacy juz dużo rzeczy wymyślili takich jakich inni by sie nawet nie podjeli wiec stad moje pytanie.

A tak na marginesie polecam qpowanie częci do LANDRO wlasnie w Angli sa naprawde tansze wliczajac koszty przesylki, ja wlasnie czekam na rozrząd, sprzeglo, filtry i swiece co wyniesie mnie ok 200Ł

pozdrawiam
bojar[/b]
Ostatnio edytowany przez adam bojarski, 23 Sty 2010, 00:47, edytowano w sumie 1 raz
adam bojarski
Nowicjusz

Miejscowość: mazury

05 Lis 2008, 21:22

a na jakiej stronie kupujesz te czesci
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

05 Lis 2008, 21:26

sprawdzałem wiele stron poswieconych czesciom do Landro i zaqpiłem tu
http://www.land-rover-parts-shop.com/

we wszystkich sklepach internet w GB trzeba doliczyć VAT, tj. 17,5%

radze zapoznac sie z nr seryjnymi potrzebnej nam czesci przed zakupem co by miec pewnosc odpowiedniego wyboru
pozdr
bojar
adam bojarski
Nowicjusz

06 Lis 2008, 00:11

żeby zaprogramować pilota auto musi być podłączone pod serwisowy komp
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Lis 2008, 08:23

dzieki tego sie obawialem myslalem ze byc moze jest jakis magiczny sposob domowej roboty, za tydz bede w gdansku wiec ta sprawe zalatwie
adam bojarski
Nowicjusz

06 Lis 2008, 09:17

w jaki sposób płacisz za kupione w GB części,jaki jest koszt przesyłki.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony letnie gwarancją bezpiecznej jazdy
    Opony letnie należy założyć wtedy, gdy średnia temperatura przekracza 7 stopni. Tym samym warto już teraz umówić się na zamianę, aby później uniknąć stania w kolejkach. 1. Czy opłaca się samemu zmieniać opony? ...

06 Lis 2008, 11:22

mozna placic karta kredytowa badz tez duzo ludzi ma tam znajomych i przez nich, jest sporo polskich firm kurierskich ktore zabieraja paczki do polski i dostarczaja pod dom ceny rozna np.15Ł/15kg
adam bojarski
Nowicjusz

11 Lis 2008, 18:04

adam bojarski napisał(a):mozna placic karta kredytową,jest sporo polskich firm kurierskich ktore zabieraja paczki do polski i dostarczaja pod dom ceny rozna np.15Ł/15kg

Jeżeli możesz napisz jakie są koszty przy płaceniu kartą .Ja gdy chciałem kiedyś kupić maglownicę do freelandera,która tam była tańsza i od razu dostępna to w banku powiedzieli mi że za przelew opłata wynosi 165 pln a jeszcze dochodził bardzo niekorzystny kurs wymiany pln na funta co dawało w sumie trochę ponad 200 pln
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

11 Lis 2008, 19:05

jesl nie masz karty kredytowej to zostaje chyba tylko po znajomosc osob ktore siedza na wyspie i maja tam konto w banku
adam bojarski
Nowicjusz

11 Lis 2008, 20:01

karta kredytowa to żaden problem wystarczy pójść do banku
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny