Oczywiście że nie!
Kup sobie pierwsze lepsze czasopismo w którym będzie Freelander I i przeczytaj sobie o silnikach.Nie pamiętam dokładnie w jakiej ale pisało:Freelandery z silnikami 2.0 o mocy 97km są na szczycie czarnej listy pod względem awaryjności.Początkowo sam w to nie wierzyłem ale jak kupiłem to się przekonałem.Jedyna rada to gruby portfel i znajomość silnika.
Czy bezpieczeństwo się opłaca? Zmiany w przepisach i mandatach Wprowadzane sukcesywnie zmiany w przepisach i wysokości mandatów w Polsce dotyczą wielu niebezpiecznych zachowań kierowców na drodze, takich jak przekraczanie dopuszczalnej prędkości, nieustąpienie pierwszeństwa ...
Rewolucyjne światła ksenonowe (1991) Chociaż do dziś produkowane są samochody z halogenowymi żarówkami, to rewolucji w jakości, zasięgu i jasności samochodowego oświetlenia dokonały tzw. palniki ksenonowe, zastosowane po raz pierwszy w 1991 roku w BMW ...
Nie wiem skąd takie informacje motorro,akurat 2,0 Di to najlepszy silnik freelandera opisywany m.in przez MOTOR i AUTO ŚWIAT.
Ale są różne opinie ,jak kolega ma silnik z przebiegiem 400 tyś a licznik 140 tyś. to mogą być problemy zależy jak był użytkowany.
A gruby portfel potrzebny jest raczej na reduktor i sprzęgło wiskotyczne.
Pozdrawiam
Przebieg mojego Frelka to 220 tyś km.Użytkowany na średnio-wysokich obrotach, w terenie(60%) jak i na asfalcie .Może mój to jest jakiś wadliwy wypust bo często coś nawala( na pewno nie z tego powodu że jeżdżę po polach, lasach itp.) .
Td4 są bardziej awaryjne bo jest w nich kilkadziesiąt układów scalonych i kilkaset metrów kabli Nie no żartuje ale właśnie z tego powodu są bardziej awaryjne że są napchane elektroniką.
Witam! Chciałbym kupić frelandera z silnikiem diesla. Interesuje mnie rocznik
1997 lub 1998. Chcę usłyszeć opinie na temat tego auta jak sie sprawuje w codziennym użytkowaniu, ile spali ropy? Mam też pytanie jak pracują silniki diesla w tym aucie? Czy są awaryjne? i jakie montowali, bo słyszałem ze hondy i bmw? Proszę o rzetelną poradę od znawcy tematu.Pozdrawiam
Silnik LR był montowany we Freelander-ze do 2000r, a silnik BMW od 2000r. jeden jak i drugi są mało awaryjne. Psuje się tylko osprzęt do tych silników.
Silnik LR są to normalne wtryskiwacze z pompą wirową a BMW to CommonRail Pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.