Oczywiście że nie!
Kup sobie pierwsze lepsze czasopismo w którym będzie Freelander I i przeczytaj sobie o silnikach.Nie pamiętam dokładnie w jakiej ale pisało:Freelandery z silnikami 2.0 o mocy 97km są na szczycie czarnej listy pod względem awaryjności.Początkowo sam w to nie wierzyłem ale jak kupiłem to się przekonałem.Jedyna rada to gruby portfel i znajomość silnika.
Fabryczna renowacja japońskiego klasyka - Toyota 2000GT Sportowe coupe Toyota 2000GT to bardzo ważne auto w historii japońskiej motoryzacji, które po latach zyskało status legendy i prawdziwego rarytasu na rynku aut zabytkowych. Pierwszy supersamochód Toyoty i auto ...
Lexusy podatne na tuning Coupé LC i RC, limuzyny IS i LS, crossovery UX i NX czy nawet hatchback CT – samochody Lexusa wyróżniają się na ulicy. Ale dla tych, którzy chcą dodać im jeszcze więcej pikanterii, tunerzy mają ...
Nie wiem skąd takie informacje motorro,akurat 2,0 Di to najlepszy silnik freelandera opisywany m.in przez MOTOR i AUTO ŚWIAT.
Ale są różne opinie ,jak kolega ma silnik z przebiegiem 400 tyś a licznik 140 tyś. to mogą być problemy zależy jak był użytkowany.
A gruby portfel potrzebny jest raczej na reduktor i sprzęgło wiskotyczne.
Pozdrawiam
Przebieg mojego Frelka to 220 tyś km.Użytkowany na średnio-wysokich obrotach, w terenie(60%) jak i na asfalcie .Może mój to jest jakiś wadliwy wypust bo często coś nawala( na pewno nie z tego powodu że jeżdżę po polach, lasach itp.) .
Td4 są bardziej awaryjne bo jest w nich kilkadziesiąt układów scalonych i kilkaset metrów kabli Nie no żartuje ale właśnie z tego powodu są bardziej awaryjne że są napchane elektroniką.
Witam! Chciałbym kupić frelandera z silnikiem diesla. Interesuje mnie rocznik
1997 lub 1998. Chcę usłyszeć opinie na temat tego auta jak sie sprawuje w codziennym użytkowaniu, ile spali ropy? Mam też pytanie jak pracują silniki diesla w tym aucie? Czy są awaryjne? i jakie montowali, bo słyszałem ze hondy i bmw? Proszę o rzetelną poradę od znawcy tematu.Pozdrawiam
Silnik LR był montowany we Freelander-ze do 2000r, a silnik BMW od 2000r. jeden jak i drugi są mało awaryjne. Psuje się tylko osprzęt do tych silników.
Silnik LR są to normalne wtryskiwacze z pompą wirową a BMW to CommonRail Pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.