REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
macpaw5 napisał(a):sprawdź mocowanie tylnego dyferencjału ( a dokładniej przednie mocowanie) -dzięki - a trochę dokładniej -w którym miejscu i jakie mocowanie , co z czym?- bo piszecie - "mocowanie tylnego a dokładnie przedniego".
- poduszkę dyfra wymieniłem na nową około miesiąca temu /odudowa alu/, poduszkę wału też. Nie mogę zlokalizować tych luzów - jak ustaną mrozy wybieram się na szarpaki o efektach poinformuję.radek5277 napisał(a):dokładnie to koszt na allegro 95 zł----wpisz --PODUSZKA MOSTU FREELANDER
- opisz proszę dokładniej w której śrubie i dlaczego trzeba było wycinać taki duży otwór a nie wystarczyło przewiercić w podłodze otworu i z góry zakontrować nakrętką.motorro napisał(a):U mnie właśnie w tej śrubie był starty gwint i się nie trzymało, ale żeby ją wymienić to trzeba było wyciąć malutki otworek(15cm x 15cm) w podłodze pod siedzeniami.Po przejechaniu 14-15 tyś km znów mi coś tam zgrzyta ale to chyba wystarczy teraz tylko dociągnąć.
- DZIĘKI - rozumię sprawdzę u siebie, takie usterki najtrudniej znaleść.motorro napisał(a):przednia śruba która trzyma tylni most z prawej strony.Nie można było jej skontrować bo:
1.wyrobił się gwint i jeśli nakręciłbym derugą nakrętke to wkręciłbym ją do połowy bo śruba była za krótka.
2.Trzeba było wyciąć bo z tych stuków i zgrzytów zrobiło sie to że się oderwało trochę metalu do której była przykręcona ta śrubam i nawet gdybym ją skontrował to i tak by nie trzynało, a trzeba było tam naspawać następny(bo całkiem tego zaspawać to nie ma sensu bo po czasie i tak by sie oderwało) i nie można było tego zrobić bez wycinki.
- byłem w warsztacie na szarpakach - tuleje drążków /z tylnych kół wychodzą po 3 drążki , długi od koła do karoseri , 2 krótsze od koła do tylnej kołyski/, na końcach drążków osadzone są tuleje wszystkie 6 szt. mam do wymiany - ogromny koszt w Allegro /1szt. ponad 90zł./.stanisław tołłoczko napisał(a):- DZIĘKI - rozumię sprawdzę u siebie, takie usterki najtrudniej znależć.motorro napisał(a):przednia śruba która trzyma tylni most z prawej strony.Nie można było jej skontrować bo:
1.wyrobił się gwint i jeśli nakręciłbym derugą nakrętke to wkręciłbym ją do połowy bo śruba była za krótka.
2.Trzeba było wyciąć bo z tych stuków i zgrzytów zrobiło sie to że się oderwało trochę metalu do której była przykręcona ta śrubam i nawet gdybym ją skontrował to i tak by nie trzynało, a trzeba było tam naspawać następny(bo całkiem tego zaspawać to nie ma sensu bo po czasie i tak by sie oderwało) i nie można było tego zrobić bez wycinki.