Freelander kierunkowskazy

30 Maj 2010, 18:38

Witam wszystkich
Chciałbym prosić o radę. Mam Freelandera 1,8 benz, 99r. ,3D i przestały działać kierunkowskazy, a właściwie po włączeniu migotanie jest tak szybkie jakby świeciły ciągle. W takim też tempie pracuje przerywacz w skrzynce bezpieczników. Natomiast słyszalne jest brzęczenie stycznika za lewym tylnym światłem. Wszystkie żarówki, włącznie z kontrolka mi świecą. Co dziwne przepala się bezpiecznik od oświetlenia wnętrza samochodu. Natomiast światła awaryjne działają normalnie, przerywacz "stuka" również w normalnym tempie. Po odłączeniu stycznika znajdującego się za tylnym lewym światłem oczywiście brzęczenia nie słychać ale za to nie świecą tylne kierunkowskazy zarówno w trybie normalnym jak i świateł awaryjnych. Działają natomiast normalnie światła awaryjne(przód i boki) a włączone kierunkowskazy dalej migają bardzo szybko (prawie ciągle) i stycznik też tak pracuje. Jedyny pozytywny efekt to nie przepala się bezpiecznik od oświetlenia wnętrza.
Niestety nie mam schematy instalacji i trochę trudno mi to rozpracować.
Czy wina tkwi w tylnym styczniku czy może gdzie indziej.
Pozdrawiam.
Piotr
piotrtar
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

30 Maj 2010, 19:51

witaj, tu masz schemat, powinien ci pomóc
http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-05/dc0be722/migacze a.jpg.html
pozdr.
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

30 Maj 2010, 23:01

Dzięki.
Coś mi rozjaśniał ten schemat.
Pozdrawiam
Piotr
piotrtar
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Spider
    Renault Spider to samochód sportowy, który stawiał na mocne wrażenia z jazdy. Już podczas prezentacji na salonie w Genewie w 1995 roku Spider wywołał zaskoczenie i zadziwienie. Opracowany przez Renault Sport ...