Freelander kierunkowskazy

30 Maj 2010, 17:38

Witam wszystkich
Chciałbym prosić o radę. Mam Freelandera 1,8 benz, 99r. ,3D i przestały działać kierunkowskazy, a właściwie po włączeniu migotanie jest tak szybkie jakby świeciły ciągle. W takim też tempie pracuje przerywacz w skrzynce bezpieczników. Natomiast słyszalne jest brzęczenie stycznika za lewym tylnym światłem. Wszystkie żarówki, włącznie z kontrolka mi świecą. Co dziwne przepala się bezpiecznik od oświetlenia wnętrza samochodu. Natomiast światła awaryjne działają normalnie, przerywacz "stuka" również w normalnym tempie. Po odłączeniu stycznika znajdującego się za tylnym lewym światłem oczywiście brzęczenia nie słychać ale za to nie świecą tylne kierunkowskazy zarówno w trybie normalnym jak i świateł awaryjnych. Działają natomiast normalnie światła awaryjne(przód i boki) a włączone kierunkowskazy dalej migają bardzo szybko (prawie ciągle) i stycznik też tak pracuje. Jedyny pozytywny efekt to nie przepala się bezpiecznik od oświetlenia wnętrza.
Niestety nie mam schematy instalacji i trochę trudno mi to rozpracować.
Czy wina tkwi w tylnym styczniku czy może gdzie indziej.
Pozdrawiam.
Piotr
piotrtar
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

30 Maj 2010, 18:51

witaj, tu masz schemat, powinien ci pomóc
http://fotoo.pl/hosting-zdjec/2010-05/dc0be722/migacze a.jpg.html
pozdr.
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

30 Maj 2010, 22:01

Dzięki.
Coś mi rozjaśniał ten schemat.
Pozdrawiam
Piotr
piotrtar
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale 1963 rok
    Alfa Romeo Giulia Sprint Speciale miała silnik z dwoma wałkami rozrządu o pojemności 1600 cm3 - wersji samochodu o tej samej nazwie - Giulietty, zaprojektowanej przez Franco Scaglione dla firmy Bertone na nadwoziu z krótkim ...