Freelander: najpierw huczenie potem wibracje!!??

10 Mar 2009, 11:47

Posiadam Landrovera freelandera 2000, 1.8 benzyna, po jakims czasie pojawilo uciazliwe huczenie po sparwdzeniu zawieszenia i lozysk walu itd. diagnoza opony wiec wymienilem opony i pojawily sie wibracje nieodczuwalne na kierownicy lecz na calym samochodzie przy predkosci 60km i powyzej 100km niewiem co mam robic ??!! moze wywazyc kola ale czy oni tego nierobia podczas wymiany. Z gory dzieki...
jestem swiezym posiadaczem freeladera 2000, 1.8 benzyna
odiasz
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie

10 Mar 2009, 16:35

U mnie są drgania jak jadę do 1500 obrotów.Wyżej jest już normalnie.
Jeśli drgania są odczuwalne w całym samochodzie a nie na kierownicy to może to być inna przyczyna niż niewyważone koła.Ja podejrzewam, że jest to reduktor, albo wał (wykrzywiony-przy wjeździe na wyższy krawężnik),może też być coś z silnikeim.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

17 Mar 2009, 21:04

U mnie pomogła wymiana przegubów w półośkach bo terz miałem wibracje całego tyłu
pader
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

18 Mar 2009, 10:10

ja bym obstawial przy reduktorze tez zaczelo sie od huczenia jak by uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu podczas tooczenia sie kol potem bylo jak by cykliczne ocieranie az zaczelo szarpac a teraz to juz czekam na przesylke z nowym reduktorem wzmacnianym.
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hybrydowe hity 2017 roku
    Za nami przełomowy dla motoryzacji rok 2017. To czas, w którym na rynku debiutuje coraz więcej modeli z napędem hybrydowym i pierwszy raz w historii widoczny jest wyraźny, spadkowy trend sprzedaży samochodów ...
    Jak Toyota nauczyła świat wydajnej produkcji
    Toyota stała się pierwszym producentem na świecie, którego roczna produkcja przekroczyła 10 milionów aut. Toyota Corolla – samochód, który zmotoryzował japońską klasę średnią – jest ...