Freelander nie gaśnie po wyłączeniu

08 Gru 2009, 20:32

Witam
Wczoraj kupiłem freelandera 2.0 td w drodze do domu zauważyłem niepokojące objawy. Z z pod maski samochodu zaczeło sie wydobywać dużo białego dymu i samochód po zgaszeniu stacyjki dostaje bardzo duże obroty i nie gaśnie. Jeśli ktokolwiek wie co to jest niech napisze bardzo proszę
robert777g
Nowicjusz

Miejscowość: swidnica

08 Gru 2009, 22:44

nie przegrzałeś silnika ?
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

09 Gru 2009, 16:24

nie przegrzałeś silnika ?

A jaki to ma związek z gaszeniem silnika.

Sprawdź na pompie wtryskowej zawór od gaszenia silnka powinny do niego dochodzić przewody elektryczne. Może cewka elektromagnetyczna zaworu się zjarała??
subaru_wrt
Nowicjusz

Miejscowość: Grajewo

09 Gru 2009, 18:08

to jedna z przyczyn. inną może być brak wyłączenia dopływu paliwa np. zablokowanie przekaźnika pompy.
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

10 Gru 2009, 16:24

robert777g napisał(a):Witam
Wczoraj kupiłem freelandera 2.0 td w drodze do domu zauważyłem niepokojące objawy. Z z pod maski samochodu zaczeło sie wydobywać dużo białego dymu i samochód po zgaszeniu stacyjki dostaje bardzo duże obroty i nie gaśnie. Jeśli ktokolwiek wie co to jest niech napisze bardzo proszę

no to kupiłeś kłopoty z napędem na 4 koła
Freelander 2004 1.8 16V
Konrad Targówek lub 147750Mhz SQ5OMU
Konrad Targówek
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...