Freelander nie odpalił

28 Gru 2008, 17:30

wlasnie zatankowalem paliwo, wsiadam i przekrecam kluczyk zapalily sie ikonki na liczniku przekrecam na zaplon no i nic nie zakrecil, kilka razy probowalem zamknolem drzwi otworzylem moze alarm pomyslalem. nie odpalil zepchnolem go dalej i co wsiadam i odpalil co moglo sie stac??
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

28 Gru 2008, 18:32

Jak nawet nie kręcił i nie słyszałeś że coś tyka to mi sie wydaje że jest coś z rozrusznikiem,ale najpierw pokombinuj z elektromagnesem, jak odpali to zobazcysz.

P.S.Na zaciąg odpalił?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

28 Gru 2008, 19:37

Kolego, a pamiętasz o tym, że za każdym razem jak wyłączysz zapłon i opuścisz samochód ( nie zamykając go) i wracasz znowu, włączasz zapłon to trzeba na pilocie nacisnąć " otwórz"? Wtedy rozbrajasz alarm. Ja też się już na to kilka razy nabrałem... :wink:
Pozdrawiam!
passat1
Początkujący

28 Gru 2008, 19:55

cos tykalo z okolicy bezpiecznikow? co to było? a nacisnalem na pilocie zamykanie i otwieranie drzwi i nic nie pomoglo. a wczesniej tez wysiadalem z niego i nie musialem nic naciskac. wiec prosze o odpowiedz jak sprawdzic ten rozrusznik doladnie co to znaczy elektroamagnesem sprawdzic. aha i nie odpalil na pych sam go kawalek przepchnolem zeby dystrybutora nie zastawiac wsiadlem i odpalil??
rafciuch
Aktywny

28 Gru 2008, 23:05

Rozrusznika nie sprawdza się elektromagnesem.Miałem tak w moim aucie(ale niestety nie we frelku)wystarczyło(chyba) połączyć jeden biegun z obudową i kręcił jak głupi.To tykanie i odpalenie za którymś razem z rzędu to właśnie mogą być objawy zepsutego elektromagnesu.Można to naprawić, ale się nie opłaca, bo nowy w cale nie jest taki drogi.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

29 Gru 2008, 12:14

a jak to sprawdzic?? moze ktos napisac szczegółowo co z czym polaczyc bo jak siadzie gdzies w trasie to bedzie lipa jak nic??
rafciuch
Aktywny