Freelander -nowy na forum

10 Sty 2009, 16:45

witam jestem pierwszy raz na forum .przeczytałem wszystko o F-Landku.Od niedawna jestem właścicielem TD4 z 2001r,anglika po przeróbce.Autko wygodne,dobrze się prowadzi,do tej pory bezawaryjne.Chciałbym jednak spytać o webasto bo ostatnio przestało działać i nie wiem gdzie szukać awarii.proszę o podpowiedź.Pozdrawiam
piotrtd4
Nowicjusz

10 Sty 2009, 16:57

sprawdź bezpiecznik albo dysza zapchana w podgrzewaczu
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Sty 2009, 00:15

dzięki.sprawdzę.mam jeszcze jedno pytanko ;ile filtrów przeciwpyłkowych lub kabinowych jest w td4-klima
piotrtd4
Nowicjusz

11 Sty 2009, 01:46

jeden
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

11 Sty 2009, 22:33

Tak myślałem .Dzięki.Muszę w najbliższym czasie wymienić bo dmuchawa słabo wentyluje.Na forum wyczytałem ,że filtr jest w obudowie klimy i trzeba odkręcić 6 śrub?czy dobrze zrozumiałem. pozdrawiam.
piotrtd4
Nowicjusz

10 Mar 2009, 21:23

czy ktoś wie który to konkretnie bezpiecznik jest od webasta bo u mnie też jakoś przestało działać nawet jak było -2 a może ktoś wie gdzie jest czujnik temperatury do webasta to sobie go na krótko zewre i sprawdze czy to ta dysza
marko574
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powody, dla których warto kupić samochód klasy premium
    Kosztują więcej, ale oferują sporo w zamian. Auta luksusowe zapewniają prestiż, bardzo wysoki komfort i przyjemność z jazdy. Ich właściciele mogą także spodziewać się wyjątkowego traktowania w salonach i autoryzowanych serwisach ...
    Transport ponadnormatywny i jego początki
    Pojazdy przewożące ciężkie i duże ładunki istniały już w XIX w., jednak dopiero pod koniec lat 20. ub. w. pojawiły się przyczepy, naczepy oraz odpowiednie ciągniki, które można uznać za protoplastów współcześnie ...

10 Mar 2009, 21:49

Jeśli nie ma opisu to wyciągaj każdy bezpiecznik i sprawdzaj po kolei który jest spalony.Najprostszy sposób.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

10 Mar 2009, 22:05

tyle już wiem czekałem na cudowny środek bezpieczniki sprawdzone myślałem że może jakiś ukryty a może umiejscowienie czujnika temp znasz bo przy temp powyżej 5 st c webasto nie działa a zaczyna działać klima więc chcę go zewrzeć (czujnik) na czas testu bo nie będę czekał do zimy
marko574
Nowicjusz