Freelander - Ponownie przekładka

18 Sty 2009, 19:57

Ponownie proszę wszystkich o pomoc w przekładce samemu jeżeli ktoś coś wie na ten temat proszę napiszcie mój nr gg11817622 za wszelkie informacje wielkie dzięki.
jurek62
Początkujący

Miejscowość: warszawa ząbki

18 Sty 2009, 20:27

Jutro się z tobą skontaktuję podaj mi też nr telefonu na gg.
A może by tak napisał poradnik przeróbki freelandera .
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

18 Sty 2009, 21:14

Poradnik przekładki frelka to świetny pomysł, jeżeli wszyscy napiszą swoje uwagi to nie będzie to takie trudne.
jurek62
Początkujący

19 Sty 2009, 08:19

przekładka Freelandera nie jest trudna ,ale trzeba po wykonaniu jej zagwarantować komuś bezpieczeństwo jazdy.Takie przekładki doprowadzają do wypadków i stworzyły bardzo złą opinię samochodom przerobionym z wersji angielskiej Wiele osób po takim przełożeniu zaraz swój samochód sprzedaje ,a kupującemu zaczynają się problemy i tak powstają pytania na temat Freelandera na tym FORUM. Osoby które dobrze wykonują przekładki dochodzili do wprawy nie na jednym samochodzie,nadmieniam że wykonanie dobrze pierwszej przekładki zajmie ok 5 razy więcej czasu niż normalnie powinno. Według mnie to Forum powinno pomagać w rozwiązywaniu problemów jakie zaistniały w samochodach, a nie doprowadzać do tego aby stwarzać nowe PRZEMYŚLCIE TO
fredas
Początkujący

19 Sty 2009, 18:55

Przełożyć frelka chcę dla siebie i tylko 1 sztukę . Chcę to zrobić sam na oryginalnych częściach aby być pewnym że wszystko będzie naprawdę dobrze i bezpiecznie zrobione .Zdecydowana większość pytań na tym forum nie dotyczy problemów związanych z przełożeniem może po za zaparowywaniem szyb .
jurek62
Początkujący

19 Sty 2009, 20:56

Panowie! Myślę że nie ma co mędrkować, każdy co będzie wiedział to na pewno podpowie. Jurek62 sprawę musisz poważnie przemyśleć:
- czy na tyle czujesz sie na siłach że poradzisz sobie jak skończą się "koła ratunkowe" (forum, znajomi, warsztaty)
- a może warto zaoszczędzić czas i nerwy kosztem większych nakładów finansowych :wink:
- a może kochasz dłubać :arrow: to sprawa jasna
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Honda NSX 2015 - druga generacja
    W 2015 roku do gry powróciła Honda NSX, którą można było oglądać na Tokyo Motor Show w wersji produkcyjnej. Druga generacja NSX otrzymała lekkie nadwozie i nowy, montowany wzdłużnie, 3,5-litrowy silnik V6 twin ...

19 Sty 2009, 21:17

Frelka mam zamiar kupić dopiero w kwietniu lub maju chciał bym się dowiedzieć jak najwięcej żeby podjąć odpowiednią decyzję i ewentualnie pomału gromadzić części.Zajmując się mechaniką od 15 lat myślę że przy pomocy forum dam sobie radę,za każdą informację w tym temacie będę wdzięczny. :?
jurek62
Początkujący

20 Sty 2009, 01:25

przy takim stażu w mechanice samochodowej nie powinieneś mieć .żadnych problemów nie gromadż żadnych części przekonasz się przy przekładce
fredas
Początkujący

22 Sty 2009, 11:48

ja mam problem z elektryka po przekladce jakos nikt nie chce pomoc,
troche rozumiem skoro warsztat bierze ok 3000 za kompleksowa usluge
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Sty 2009, 14:21

godfather78 napisał(a):ja mam problem z elektryka po przekladce jakos nikt nie chce pomoc,
troche rozumiem skoro warsztat bierze ok 3000 za kompleksowa usluge

Napisz o co chodzi może da się coś zrobić.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

08 Maj 2009, 07:22

witam
kilkakrotnie był podjęty temat przekładki Freeladera ale nie znalazłem nic konkretnego!!!
jakie części ,co robić po kolei ,na co zwrócić uwagę , jeszcze raz nic konkretnego.
może ktoś się podzieli swoją widzą na ten temat?? :razz:
tady
tadytrans
Nowicjusz

Miejscowość: Prabuty

08 Maj 2009, 09:45

Witam,właśnie zacząłem przekładkę 1.8 z klimą 99 rok. Robię to po raz pierwszy nie jestem mechanikiem a już pysk mi się śmieje bo to pryszczate i trzy kółka w kieszeni !
knighterrant
Nowicjusz

Miejscowość: anglik

08 Maj 2009, 19:29

pstrykaj fotki i wklejaj krok po kroku co robisz
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

08 Maj 2009, 19:40

Nie,no Sorry mechanicy by mnie w tyłek nakopali !
knighterrant
Nowicjusz

Miejscowość: anglik

31 Paź 2009, 18:33

koledzy pomocy pedaly i kolumna przełożone ale jak zamocować i połączyć z tym wszystkim maglownice od opla nie mam pomysłu a i co zrobić z rurką od sprzęgła wymienić czy na szybko złączke :cry: z góry dzięki
cysio025
Nowicjusz

Miejscowość: Radom
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Astra G 1,7TD 68kn