Freelander - problem z lusterkiem (zewnetrznym

10 Lis 2009, 11:06

Witajcie - krotkie pytanie.
Musze wyjac wklad lusterka zewnetrznego (kierowcy).
Nie grzeje tak jak powinno... mam cale lusterko odkrecone od samochodu lezace na stole:) Odkrecilem go od srodka (3 srobki) razem z mocowaniem, silniczkiem itd...
Jak wymontowac ten cholerny wklad ?????Nie chce polamac szybki...

Dzieki :)
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw

10 Lis 2009, 20:24

szkło lustra jest wklejone w osłonę plastikową, która mocowana jest na zatrzaski (co 90st). z wyczuciem odchyl od góry przy max pochylonym lustrze żeby była mozliwość dojścia np. płaską listewką, listro nie spadnie trzymaja go na przewody
pozdr
az
td4
friluś1
Zaawansowany

Miejscowość: wrocław
Auto: LR Freelander
Silnik: td4 112kM
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

26 Sty 2010, 11:29

no dobra a jest jakos mozliwosc wymienic sama 'mate' ogrzewajaca szklo lusterka ?? Wiem ze sa w sprzedazy folie do podgrzewania lusterek tylko czy to sie tu nada ?? moje lusterko niestty grzeje tylko czesciowo - od strony samochodu jest pionowy pasek szerokosci okolo 2 cm ogrzany i cieplawy a reszta szybki lusterka jest nadal zamrozona.. domyslam sie ze tak nie ma byc ale jak to zrobic ???
Prorok78
Początkujący

Miejscowość: Wroclaw

26 Sty 2010, 18:24

... żeby siedostać do elementu grzejnego musisz oderwać szkło, może być ryzykowne !
pozdr
az td4
friluś1
Zaawansowany

Rok produkcji: 2005

26 Sty 2010, 23:31

na allegro mozesz kupic caly wklad lusterka za jakies 6 dyszek z calym tym plastikiem mocujacym wiec nie ma sensu sie bawic w przeklejanie samego ogrzewania bo zapewne tylko sobie kloptu narobisz... a tak to tylko odchylasz lusterko wyciagasz z zatrzaskow przepinasz dwie wsuwki do nowego i wciskasz na zatrzaski w stare miejsce... niepotrzebnie nawet demontowales z autka
wujekk87
Początkujący

Miejscowość: Sosnowiec

20 Lis 2010, 13:56

Witam wszystkich!
Jestem nowym posiadaczem Freelandera i jeszcze nie bardzo wiem co i jak, mam pytanie może ktoś opisać jak zdemontować lusterko? Chodzi mi o zdjęcie tego plastiku od wewnętrznej strony samochodu, bo nie widzę tam żadnych śrubek. Podważyć śrubokrętem czy jak?
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Stylowy kabriolet
    Nazwa kabriolet pochodzi z języka francuskiego i podobnie jak w przypadku coupé, pierwotnie odnosiła się do wozów ciągniętych przez konie. Kabrioletem nazywano jednoosiowy lekki powóz z opuszczanym dachem. ...

20 Lis 2010, 19:15

jak najbardziej podważyć, są zatrzaski.
pozdr.
az td4
friluś1
Zaawansowany