Freelander I 1.8 światła stopu

20 Lis 2010, 15:31

Witam wszystkich. Jestem od niedawna posiadaczem Freelandera z 2000 po przekładce, na razie sprawuje się ok ale mam kilka pytań (pewnie banalnych ale co tam)
1. Czy tylne światło zespolone jest światłem cofania, przeciwmgielnym i stopu? Chodzi o to, że przy naciśnięciu hamulca działają 3 światła: dwa w zderzaku i trzecie nad kołem zapasowym.
2. Palące się kontrolki HDC,TC i ABS. Oczywiście palą się na żółto wszystkie trzy ktoś pisał, że pomogła wymiana czujnika stopu więc może to to?
3. Czy jest jakaś blokada szyberdachu? Przy próbie otwarcia słychać puknięcie i tyle. Podobno szyberdach był wymieniany ale gość co to robił nie umiał odblokować.
4. Macie może jakieś namiary na warsztat w okolicach Suwałki-Ełk-Olecko gdzie można będzie go podłączyć pod kompa i sprawdzić te nieszczęsne kontrolki?
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

21 Lis 2010, 13:30

Witam
1;działają 3 światła stopu, dwa w zderzaku i trzecie nad kołem zapasowym.Światła karoseryjne to cofania i przeciwmgłowe
2; https://www.forumsamochodowe.pl/tc-abs-z ... =hdc+++abs
3; nie ma żadnej blokady
4; do kompa podłączysz się w każdej diagnostyce która ma BOSCHa KTS
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Lis 2010, 13:45

Ok, dzięki. Filmik widziałem u mnie nie działa ta metoda.
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...