Freelander I 1.8 światła stopu

20 Lis 2010, 15:31

Witam wszystkich. Jestem od niedawna posiadaczem Freelandera z 2000 po przekładce, na razie sprawuje się ok ale mam kilka pytań (pewnie banalnych ale co tam)
1. Czy tylne światło zespolone jest światłem cofania, przeciwmgielnym i stopu? Chodzi o to, że przy naciśnięciu hamulca działają 3 światła: dwa w zderzaku i trzecie nad kołem zapasowym.
2. Palące się kontrolki HDC,TC i ABS. Oczywiście palą się na żółto wszystkie trzy ktoś pisał, że pomogła wymiana czujnika stopu więc może to to?
3. Czy jest jakaś blokada szyberdachu? Przy próbie otwarcia słychać puknięcie i tyle. Podobno szyberdach był wymieniany ale gość co to robił nie umiał odblokować.
4. Macie może jakieś namiary na warsztat w okolicach Suwałki-Ełk-Olecko gdzie można będzie go podłączyć pod kompa i sprawdzić te nieszczęsne kontrolki?
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury

21 Lis 2010, 13:30

Witam
1;działają 3 światła stopu, dwa w zderzaku i trzecie nad kołem zapasowym.Światła karoseryjne to cofania i przeciwmgłowe
2; https://www.forumsamochodowe.pl/tc-abs-z ... =hdc+++abs
3; nie ma żadnej blokady
4; do kompa podłączysz się w każdej diagnostyce która ma BOSCHa KTS
LANDEK99
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puławy
Prawo jazdy: 13 08 1986
Auto: freelek 99r
Silnik: 2.0 98KM
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

21 Lis 2010, 13:45

Ok, dzięki. Filmik widziałem u mnie nie działa ta metoda.
Ja Szczupak, ja Szczupak! Do wszystkich, do wszystkich! Zaciągamy sieć! Można zaczynać!
Fabutek
Początkujący

Miejscowość: mazury
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Volkswagen zmienia plany dotyczące sportu samochodowego
    Marka Volkswagen zmienia swoje plany dotyczące aktywności w sporcie samochodowym. Od 2017 roku Volkswagen będzie koncentrował się na nowych technologiach oraz dyscyplinach angażujących klientów. Po czterech latach ...