Freelander - przekładka dolnośląskie

20 Kwi 2009, 10:37

witam,

zamierzam zakupić Freelandera 2003, jednak auto w wersji lewostronnej. Proszę o informacje na temat firm, które są wstanie auto przerobić, które są warte polecenia i na co uważać, jakie sa koszty samej przekładki i potem wszelkich pozostałych rzeczy do wykonania (przeglady, badania techniczne)?

z góry dzieki za wszelkie informacje.

mariusz
maryo
Nowicjusz

20 Kwi 2009, 20:20

witam! zależy na jakiej maglownicy - jeżeli opel to w granicach 3 tys jeżeli orginał to ok 5tys, jeżeli mogę ci doradzić to najlepiej badz przy tej przekładce która trwa ok 3 dni a sam będziesz wiedział czy zrobiona jest starannie zwłaszcza uwazaj na elektrykę aby nie robiono na szybkozłaczkach lecz lutowanie a w maglownicy aby nie wspawywali koncówek
Marmat
Nowicjusz

22 Kwi 2009, 19:18

Dobra rada żebyś był przy przekładce ale o maglownicy z opla to zapomnij i nikt nie powinien nawet wspominać o tym.
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
przekładka kosztuje ok 5000 .Cena samych części to ok.3000.Mnie części kosztowały ok.3100
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

16 Maj 2009, 20:20

Maglownica z opla( ZAPOMNIJ O TYM ) nie będziesz miał pełnego skrętu końcówki są wykręcone na maksa.Znajomy miał i jeszcze szypciej go opylił
M;jarecki
Nowicjusz

Miejscowość: puławy

21 Maj 2009, 12:14

Udalo Ci sie kogos znalezc na Dolnym Slasku kto przeklada Freelander'y? Sam szukam jakiegos doswiadczonego i polecanego zakladu mozliwie blisko Jeleniej Gory
Rosman
Nowicjusz

07 Cze 2009, 09:44

Za porządną przekładkę zapłaciłem 5500,miesiąc czekania w kolejce-jastem bardzo zadowolony,dostałem też roczną gwarancję na przekładkę. Człowiek ogłasza sie na allegro nickiem "pawelchejduk"
sleza
Nowicjusz

Miejscowość: sobótka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jedziesz na majówkę? Umyj auto!
    Utrzymanie w czystości szyb i świateł to obowiązek każdego kierowcy, ponieważ widoczność ma wpływ na bezpieczeństwo jazdy. Zapowiadana na majówkę zmienna pogoda powinna zmobilizować prowadzących auta do skontrolowania ...