Freelander TD4 2003 rok- SRS

06 Sty 2010, 12:53

Na wstepie pozdrawiam wszystkich. Mam problem - nie zauwazylem ze wypiela mi sie wtyczka od poduszki pasazera i uruchomilem autko. Pojawil sie natychmiast blad w postaci swiecącej kontrolki SRS.
Prosze o pomoc gdzie w Warszawie znajde warsztat lub czlowieka który mi wykasuje ten blad srs. Servis LandRovera nie wchodzi w gre bo tu maja ceny jak z kosmosu.
Pozdrawiam
pawel61
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

06 Sty 2010, 22:57

jak masz td4 to jedź do serwisu bmw, zresztą z silnikiem bmki nie powinno być problemu z podpięciem do kompa.
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

06 Sty 2010, 23:09

Witam, tak silnik BMW zgadza sie . Pewnie tak jak napisales z diagnoza silnika moge sie udac do servisu BMW ale czy oni tam wykasuja mi blad SRS ?
W serwisie Landa na Waszyngtona 50 w Wawie oslupialem jak za wykasowanie tego bledu zaspiewali 400zl. Maja tam strasznie chore ceny. Z ich uslug nigdy nie skorzystam, wole przebalowac te 400 niz dac sie okrasc za 5 minut pracy.
Pozdrawiam
pawel61
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

07 Sty 2010, 10:08

dokładnie ceny mają chore ja u mnie za diagnostykę komputerową płaciłem 40zł, przy czym gościu sprawdził wszystko nie było błędów to nie wziął ode mnie ani złotówki. Słuchaj poszukaj sobie na necie numerów do różnych diagnostów i popytaj czy mają T4, bo wielu z nich nawet nie wie że może diagnozować lr`y. Ty masz bmke pod maską więc masz łatwiej, a skoro ja mam silnik lr i dałem radę to Ty też dasz :)
Legion1349
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Powroty z wakacji
    Koniec sierpnia na drogach jak co roku oznacza powroty z wakacji. Wzmożony ruch, pośpiech kierowców spowodowany powrotami na ostatnią chwilę, obniżona koncentracja oraz paradoksalnie bardzo dobre warunki na drogach ...