Freelander turbina

07 Kwi 2009, 19:27

może ktoś z kolegów wie jak sprawdzić poprawność działania turbiny? nie ukrywam że troszkę bawiłem się gruszką i cięgnem do regulacji.......
Ostatnio edytowany przez radek5277, 07 Kwi 2009, 20:37, edytowano w sumie 1 raz
radek5277
Początkujący

07 Kwi 2009, 20:23

Ale czy dobrze bierze(od ok. 1700-1800obr/min do ok.3500obr/min) czy wszystko w środku ok?Bo tak to trzeba rozkręcić i zobaczyć czy są łopatki uszczerbione, uszczelki wporządku.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

07 Kwi 2009, 20:40

przyśpieszenie ok---dymu zero---a bawiłem się nią ponieważ miałem takie dzwonienie jak schodziłem gwałtownie z obrotów-------a i nie ma takiego specyficznego świstu.......
radek5277
Początkujący

07 Kwi 2009, 21:22

Mi tak chropotało leciutko jak sie szybko wkręcała i schodziła z obrotów.Po przejechaniu 400-500 km poszły te łopatki.Tak jakby to kiedyś Ci pomogło to powiem że środek można dobrać od rovera serii 400.Jest sporo tańsza a efekt taki sam jak nie lepszy.

Ale jak to jest takie dzwonienie to mogło się poluzować mocowanie.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

ADAM Rally R2 - ADAM w wersji rajdowej
    Opel powrócił do sportu motorowego w listopadzie 2012 roku, dzięki Modelowi ADAM "Cup". Międzynarodowy Salon Samochodowy w Genewie to okazja do zaprezentowania kolejnego osiągnięcia firmy - nowej studyjnej wersji powstałej ...
    Jak dbać o klimatyzację w samochodzie?
    Zadbana klimatyzacja odwdzięczy nam się dobrym chłodzeniem wnętrza samochodu i nie będzie przyczyną chorób dróg oddechowych. Co należy zrobić, aby uniknąć niespodzianek w upalne dni wyjaśniamy poniżej. Przegląd ...