Freelander... Tylne drzwi!!!!!

03 Sty 2009, 16:46

Witam wszystkich!!
Potrzebuję pomocy odnośnie tylnych drzwi. Problem to martwa szyba i niemożliwość otwarcia drzwi. Do tej pory pracowało wszystko ładnie i przestało. Mechanizm do szyby wydaje się być w porządku, tak samo kable i wszystkie wtyczki, wycieraczka i centralne światło stopu działają. Kiedy wciskam przycisk otwarcia tylnej szyby słychać tylko pstryknięcie wyłącznika. Jakieś pomysły??
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tralee

03 Sty 2009, 16:49

JESZCZE JA MAM PYTANKO W TEJ SPRAWIE----CZY TYLNE DRZWI OTWIERAJą SIę TYLKO Z PILOTA?-----KLUCZYKIEM SIę U MNIE NIE DA
radek5277
Początkujący

03 Sty 2009, 17:20

Drzwi zazwyczaj z pilota, szczerze to nigdy nie używałem klucza.
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 17:28

A SPRóBUJ Z CIEKAWOśCI CZY SAMYM KLUCZEM OTWORZYSZ
radek5277
Początkujący

03 Sty 2009, 17:41

Próbowałem!!! Niestety nic z tego!! ale.. jakiś czas temu wymieniałem cały mechaniz do otwierania szyby (zerwana linka), i kiedy pdepnę stary silnik to zamek puszcza. Pytanie - problem z silnikem mechanizmu szyby czy może raczej jakiś czujnik??
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 17:45

NO JA NIE STETY JESTEM CIENKI Z TEGO TEMATU---POCZEKAMY KTOś NA PEWNO SIę WYPOWIE-POZDRAWIAM
radek5277
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tajemnice układów kierowniczych
    Układy kierownicze stosowane w modelach ŠKODY to zaawansowane zespoły różniące się budową, ale stające przed tymi samymi wyzwaniami: komfortowym i precyzyjnym prowadzeniem, oszczędzaniem paliwa oraz bezpiecznym ...
    Instalacja LPG do Toyoty Avensis T27 2.0 Valvematic
    Jaką instalację polecacie do samochodu Toyota Avensis z silnikiem 2.0 benzyna Valvematic 152KM? Jak wyglądałaby cała instalacja i jakich podzespołów by się składała? Na jaki okres jest gwarancja i jakiej wielkości ...

03 Sty 2009, 20:49

na klamce od spodu od strony tapicerki drzwi jest włącznik przy zamku sprawdź go- częsta przyczyna (rozumiem ze jak pociagasz za klamke tylnych drzwi szyba się nie przesuwa na dol)
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 20:53

Ok! Tyle tylko, że jak podpinam stary silnik do szyby to wtedy zamek otwiera. Zastanawiam się czy jest jakiś sposób aby opuścić szybę w dół bez rozbierania całego mechanizmu??
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 20:59

sprawdź tez ten nowy silniczek czy jest dobry - szyby ręcznie nie opuścisz
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 21:01

Jeszcze jedna informacja, może ważna. Kiedy odpinam wtyczkę od mechanizmu szyby to zamek też otwiera. A po odpięciu wtyczki ponownym jej podłączeniu w momęcie użycia przycisku otwierania szyby zaczyna pikać!!!
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 21:07

MACPAW5. Poradzisz mi jak go sprawdzić??
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 21:23

A da się opuścić szybę od środka(tym przełącznikiem).Miałem tak z szybą od kierowcy, się silniczek zepsuł bo przełącznik robił zwarcie.

A kiedy odpinasz wtyczkę to centralny zamek się otwiera czy zamek od tylnich drzwi?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

03 Sty 2009, 21:27

daj napięcie na ten silniczek z akumulatora bezposrednio
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 21:31

Niestety tylko brzęczy, zupełnie jak by był zablokowany.
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika

03 Sty 2009, 21:53

Czujniki i wyłączniki wydają się być w porządku. Coś nie tak chyba z silnikiem do szyby. Teraz to już nawet zamek otwiera lecz szyba cały czas martwa.
Krzyfu
Nowicjusz
Awatar użytkownika