Freelander wyciek płynu chłodniczego

20 Gru 2009, 21:07

Panowie mam problem z wyciekiem płynu chłodniczego z freelandera 1.8 jest plama pod samochodem. Zalałem zbiornik płynu wieczorem i bez odpalania samochodu rano nie było płynu w zbiorniczku ale była plama pod samochodem, podpowiedzcie co to może być za usterka i jak ją usunąć
lrover
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

20 Gru 2009, 21:20

może chłodnica zamarzła? Miałeś trochę wody w tym płynie i rozsadziło? Albo jakaś uszczelka poszła od mrozów. Skojarzyłbym ten problem z panującymi mrozami.
ostrobrody
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Północ

20 Gru 2009, 21:30

Chłodnica nie zamarzła. Samochód grzeje, ogrzewanie działa, są jedynie pojawiające się wycieki pod samochodem płynu chłodniczego.
lrover
Nowicjusz

20 Gru 2009, 21:35

w którym miejscu samochodu jest ten wyciek? Cały zbiorniczek płynu na noc wycieka?
ostrobrody
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Gru 2009, 21:43

Cały zbiorniczek płynu wycieka na postoju przy zimnym silniku. Wyciek jest po lewej stronie.
lrover
Nowicjusz

20 Gru 2009, 21:57

a dokładnie gdzie cieknie? Pod chłodnicą, z przewodów? Musi być dziura skoro aż tyle wycieka. Poszukaj na forum, ostatnio było coś o wycieku - tylko mniejszym- i okazało się że tan płyn oprócz do chłodnicy ma zastosowanie w innym miejscu

[ Dodano: Nie Gru 20, 2009 21:00 ]
https://www.forumsamochodowe.pl/freeland ... t15795.htm

poczytaj tam
ostrobrody
Początkujący
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gumball 3000 w Polsce
    Powoli, nawet bardzo powoli zbliża się Lato, a wraz z nim emocje związane wydarzeniami Elite Circle. Na dobry początek w maju, planujemy krótkie "przed Rage’owe spotkanie", a że wypada w tym samym czasie co odwiedziny ...

20 Gru 2009, 22:01

Mam wrażenie, że cieknie gdzies przy reduktorze.
lrover
Nowicjusz

20 Gru 2009, 22:03

bo jest połączony z reduktorem. :grin:

Poczytaj sobie ten link co dałem wyżej, było już o tym na forum
ostrobrody
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Gru 2009, 22:36

Czy prócz powodu jaki podałeś, może wystapic także inny powód?
lrover
Nowicjusz