REKLAMA
Witam! Chcialem zapytac kogos kto jest w temacie, zna sie na samochodach i moglby doradzic co wybrac - planuje kupic samochod ( 25 - 30 tys zł ) zastanawiams ie powaznie nad Oplem Fronterą jednak w podobnej cenie moglbym wybrac ewentualnie Land Rovera lub Jeepa.
Ktory z samochodów jest najmniej awaryjny?, mozliwie najtanszy w eksploatacji ( przypuszczam ze to raczej watpliwe )? Z tego co sie orientowalem to za 25 - 30 tys jestem w stanie kupic Frontere rocznik 1999 - 2000, ewentualnie Land Rovera Freelandera z podobnego rocznika, tudziez jeepa Cherokee ( 2000 rok za 27 tys ). Przede wszystkim chodzi o koszty utrzymania. Poandto zastanawiams ie czy brac Diesla czy benzyniaka i przerabiac na gaz? Nie potrzebuje auta strikte terenopwego zalezy mi na wygodzie i komforcie podrózy , oczywiscie czesto jezdze po dziurawych wiejskich drogach tak wiec mocne zawieszenie mile widziane. Jak narazie najbardziej jestem za Oplem Frontera ale czytalem wiele sprzecznych recenzji. Ponadto juz frontery nie produkuja w zwiazku z tym czy nie ma problemow z czesciami ? jezeli ktos bylby w stanie mi doradzic i napisac cos wiecej na ten temat z gory serdecznie dziekuje.