Fura z nutą luksusu

11 Cze 2013, 11:10

SIema.
Przeglądam to forum od dawna ale dopiero teraz chciałem założyć ten temat. Szukam czegoś innego niż " diesel za rozsądną cenę " itd. Szukam wozidła, którym mógłbym pojeździć w dalsze trasy, ale i w około komina. Musi być solidne i wygodne. Cena do 20 tysięcy.
Co znalazłem :

- [link do oferty na Allegro wygasł] - piękna sylwetka. W przebieg nie wierzę, ale Merce jeżdżą i trzy razy tyle ( nie interesują mnie komentarze fanatyków antygazu ).

- [link do oferty na Allegro wygasł] Fajna konfiguracja. Tylko bałbym się, że mi zwiną. I ten silnik 2.5 ... brzmi niesamowicie. Osiągi mega, spalanie w miarę normalne.

- [link do oferty na Allegro wygasł] oraz [link do oferty na Allegro wygasł].
Tutaj ( ostatnio oglądałem jedną ) zastanawia mnie stosunek mocy do spalania. 3.0 ma rewelacyjne opinie, ale pewnie z 9 wciągnie jak nic przy delikatnym bucie. Z drugiej strony nie kupuje się takiej fury po to by patrzeć do końca czy spali litra więcej.

Moze coś podobnego byście mi polecili? Nie ma różnicy czy kombi czy sedan. Nie interesują mnie jedynie cabrio ani coupe.
Eneolsen
Początkujący

Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.4
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

11 Cze 2013, 12:11

Volvo S80 wygodna, i fajna limuzyna :naughty:
MaroLBN
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2001

11 Cze 2013, 12:30

Podane przez Ciebie auta raczej nic nie mają wspólnego z luksusem.
Proponuje Ci wybrać sobie z ogłoszeń Lexusa GSMKII i przejechać się nim to zobaczysz jak się ma to auto do a4 albo merca C.
Generalnie za 20k będziesz miał już sztukę z małym przebiegiem.
Serwis w porównaniu do proponowanych przez Ciebie diesli jest śmiesznie tani, co do psucia się nie muszę rozwijać tematu, komfort tu też raczej nie ma porównania (wyciszenie, nagłośnienie, zawias).
Spalanie LPG 14-15l miasto 12-13l trasa.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

11 Cze 2013, 16:49

Potem to sprzedać to jakaś masakra. Poza tym pokaż mi do tej kwoty takiego Lexa, bo może coś źle zaglądam.
" Z nutką luksusu " oznacza dosłownie " z nutką ". Podobnie jak " a la sportowe " to nie Supra ani nie Porsche.
Eneolsen
Początkujący

Auto: Hyundai i30
Silnik: 1.4
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2009

11 Cze 2013, 18:21

to moze napisz co dla ciebie jest nutka luksusu.. dla jednych to klima dla drugich prowadzenie, prestiz, napisz co chcesz miec w tych samochodzie, moze opel vectra c ? vw passat w tedeiku ? :D
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

11 Cze 2013, 18:33

Eneolsen napisał(a):Potem to sprzedać to jakaś masakra.

Hmm... tak sie składa że się bawie lexami i generalnie żadnego nie sprzedawałem więcej niż 2tyg.
Może sprzedawałeś jakiegoś i coś było źle że tak twierdzisz?
Eneolsen napisał(a): Poza tym pokaż mi do tej kwoty takiego Lexa, bo może coś źle zaglądam.

Generalnie jak pojawia się lex GS2 w cenie między 15-20k i jest dobry stan to nie będzie się sprzedawał długo więc ogłoszenie zniknie. Sprawdź sobie na mobile.de w cenach wywoławczych 3,5k-4,5k eur. ile jest sztuk.

Eneolsen napisał(a):" Z nutką luksusu " oznacza dosłownie " z nutką "

"Nutka luksusu"to nie jest masaż w fotelu albo pneumatyka zawiasu ale klimatronic, skóra, seryjne super nagłośnienie, wyciszenie, tłumienie nierówności no i możliwośc zrobienia 1000km. bez bólu kręgosłupa.
A jeżeli otzrymuje to w aucie które się nie psuje (chyba nie porównasz 2,5tdi do 2JZGE) łatwo serwisuje i kosztuje normalną kaskę to chyba jest ok.

P.S.

Wspominasz coś o tojce Supra to jako ciekawostke powiem Ci że lex GS nazywany jest Suprą w sedanie ponieważ opiera sie na tej samej płycie podłogowej, ma to samo zawieszenie, ten sam silnik, tą samą skrzynkę (GSMKI) itd.
Spróbuj chociaż raz przejechać się 10km tym autem to zrozumiesz na czym polega różnica.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe