Furgon 15-20tyś

04 Gru 2017, 18:04

Witajcie,
Szukam furguna w cenie od 15tyś do +/- 20tyś.
Zajmuje się remontami domków jednorodzinnych i ogólnie szeroko pojętą wykończeniówką. Z tego co zdążyłem się zorientować, koniecznie musi być to wersja 3 osobowa z jak najdłuższą i największą paką.

Z moich obserwacji wybierałem wstępnie na aukcjach pomiędzy VW T5 czy Vivaro/Traffic. Chciałbym się doradzić. Jak z awaryjnością w tych autach, częstotliwością tych awarii. Cenami podzespołów itp. Czy może omijać pewne wersje silnikowe albo kupować pewne modele po jakimś roczniku? Na co zwracać kupując takie 4 kółka?
Mam nadzieje ,że pomożecie, z góry dzięki
fak3e
Obserwowany

Auto: nie mam

19 Lut 2018, 13:41

Z takich modeli to warto zobaczyć ofertę z tej storny ......... i tam masz do wyboru np boxera, albo furgon tez spełnia wymagania :ok:
Ostatnio edytowany przez mike, 19 Lut 2018, 18:50, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
KAROLLL
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 09 1980
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: Opel Vectra
Silnik: 2.2
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2003

19 Lut 2018, 18:19

fak3e napisał(a):Na co zwracać kupując takie 4 kółka?

Na to, żeby nie był zajechany przesadnie zardzewiały. Zwykle to proste konstrukcje i jakiś większych wad nie mają.

fak3e napisał(a):Z tego co zdążyłem się zorientować, koniecznie musi być to wersja 3 osobowa z jak najdłuższą i największą paką

Tylko, że Twoje typy choć całkiem "udane" to po prostu są małe.

IMO lepiej uderzyć w coś w stylu Jumper/Ducato/Sprinter czy też Master
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lipcowe burze – uwaga na gwałtowne opady!
    Podczas burzy wielu kierowców najbardziej obawia się piorunów, ale skutkiem nawałnicy jest również zwiększone ryzyko poślizgu. Niebezpieczny jest zwłaszcza początek opadów, gdy woda łączy się z ...