Jakie auto dostawcze do 40k netto kupić

02 Wrz 2016, 12:01

Witam

Jestem totalnie zielony , a potrzebuję kupić dostawczaka, dziennie może będzie robić z 60km max, będzie wozić długie rzeczy, np belki 2 metrowe ale nie ciężkie, od czasu do czasu (raz na kwartał/pół roku) jakaś dłuższa trasa (500km), głównie do jeżdzenia po mieście. Jeżeli byłaby opcja 7 siedzeń to byłby bonus ale nie konieczny. Co polecacie ?
Zachmaniak
Obserwowany

Auto: Ferrari
1

13 Paź 2016, 18:16

Zachmaniak napisał(a):dziennie może będzie robić z 60km max, będzie wozić długie rzeczy, np belki 2 metrowe ale nie ciężkie, od czasu do czasu (raz na kwartał/pół roku) jakaś dłuższa trasa (500km), głównie do jeżdzenia po mieście
Krótkie odcinki to problemy z dieslem. Myślałeś może o jakimś VANie plus przyczepka?
VANa możesz kupić w benzynie założyć LPG (niskie koszty utrzymania) na plus może być że będziesz miał auto siedmioosobowe :)
Przyczepka standardowa ma zazwyczaj dwa metry długości, ale można kupić trochę dłuższą z plandeką i będziesz miał spokój.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
0

14 Paź 2016, 12:30

Opel Vivaro, ale w nim w opcji z kabiną dla 5os (niestety nie 7), jest 190cm miejsca, także na ukos powinno się dać przewieźć 2m. Jest opcja z benzyną 2.0 (lepsze rozwiązanie na krótkie trasy), ale przy tych przebiegach diesle też już powinny sobie radzić.
pazikkarol
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2005
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008
0

27 Lis 2016, 15:50

Hej
raczej konkretnego modelu nikt Ci nie poda (chyba że ktoś ma na sprzedaż). Co do samochodów dostawczych to modeli jest więcej niż można to sobie wyobrazić, wszystko zależy od potrzeb.

Przykładowe samochody dostawcze:
- Fiat Doblo
- Citroen Berlingo Multispace
- Mercedes Vito
- Volkswagen Amarok
- Opel Movano
- Mercedes Sprinter
- Fiat Ducato
- Renault Master
- Volkswagen Crafter

Za 40k nie kupisz nowego, wiec ja bym poszedł w dwie rzeczy, jedna to potrzeby ładunkowe, a druga to niezawodność (auto leży - firma leży).
Polecam przejrzeć rankingi, obejrzeć zakres samochodów i poszukać starszego w cenie jaka możesz dać.

miłego
KrzysiekW
Obserwowany

Auto: Freelander
1

28 Sie 2017, 18:42

Sprawdźcie sobie aukcje https://aukcje.efl.com.pl/AuctionList/Pojazdy/Dostawcze znajdziecie tam duży wybór samochodów dostawczych poleasingowych, może ktoś byłby zainteresowany. Czasami na takich aukcjach może trafić się dobra okazja, tyle że trzeba mieć czas, żeby to śledzić.
emil9
Nowicjusz

Prawo jazdy: 13 05 2006
Auto: Audi A4
Paliwo: Benzyna
0

04 Wrz 2017, 14:17

Witam.
Wszystko zależy od tego po co jest potrzebne auto.
Jeżeli prywatnie, to polecam używane a wtedy to model, rodzaj, marka są nieistotne, bo przeważnie są to auta do pracy więc używane a jakość dostawczych po kimś będzie słaba i z małą pewnością jego przeszłości.
Jeżeli chcesz założyć działalność gospodarczą, to proponuję zakup nowego i to nie za gotówkę a w wynajmie długoterminowym lub w leasingu. Ceny miesięczne są już tak dostępne, że w życiu bym się nie bawił w używkę, którą za chwilę będziesz naprawiać.
Masz 40K więc wykorzystaj to na rozwój firmy, weź nowe auto w pełni spełniające twoje wymagania i nie bój się, że w zimie nie odpali a twój klient będzie na ciebie czekał. W wynajmie długoterminowym zapłacisz kilka stów miesięcznie i masz ubezpieczenie a czasem serwis w cenie auta.
Jak masz pytania to pisz do mnie, odpowiem i zaproponuję coś może ciekawego.

Pozdrawiam
GM
GMOpole
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 10 1992
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Auris
Silnik: 2.0 D4D
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

LED-owa rewolucja
    Jeszcze niedawno za szczyt nowoczesności uchodziły reflektory biksenonowe, jednak ich kariera już dobiega końca – dziś nowe modele aut coraz częściej wyposażane są w reflektory LED. Mało kto wie, że pierwszym samochodem ...

20 Paź 2017, 15:18

Hej!
Nie wiem do jakich celów potrzebny Ci jest dostawczak, ale ja do swojego dosyć skromnego (ale już niedługo, hehe) biznesu postawiłem jednak na wypożyczalnie aut dostawczych. W Krakowie mogę polecić [reklama].

Super pomocni chłopaki, wszystko elegancko załatwione :ok:
Ostatnio edytowany przez mike, 21 Paź 2017, 17:57, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reklama
KonradM
Nowicjusz

Prawo jazdy: 05 04 1998
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Skoda
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Automatyczna
0