REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
2green napisał(a):@ jiGsaw.
Hmm. No nie wiem czy masz rację. Honda civic przy normalnej jeździe spali ok 7 litrów, jeżeli but to moze do 9 dojść no ale np 100 kilometrów na bucie nie przejedziesz. Tak mi się wydaje. Przecież to jeszcze zależy od stanu i pojemności silnika. Myślę że honda na vtecu znalazaby się w tym przedziale.
Poza tym myślę że przy silniku 1,3 spalanie rzędu 7 litrów to bardzo dużo. Galant przy 1,8 spali z 9 a jest różnica masy i silnika...
2green napisał(a):@ jiGsaw.
Hmm. No nie wiem czy masz rację. Honda civic przy normalnej jeździe spali ok 7 litrów, jeżeli but to moze do 9 dojść no ale np 100 kilometrów na bucie nie przejedziesz. Tak mi się wydaje. Przecież to jeszcze zależy od stanu i pojemności silnika. Myślę że honda na vtecu znalazaby się w tym przedziale.
Poza tym myślę że przy silniku 1,3 spalanie rzędu 7 litrów to bardzo dużo. Galant przy 1,8 spali z 9 a jest różnica masy i silnika...
2green napisał(a):zupazkota napisał(a):Zależy od budżetu, masz kase na utrzymanie galanta, to go bierz...
No właśnie jak to jest. Jedni mówią że drogo i ciężko utrzymać inni z kolei że ceny utrzymania w normie i rzadko się psuje<m>
2green napisał(a):Najgorsze jest to że po prostu nie wiem jak stoją części w tej klasie. W celu zaoszczędzenia czasu na przeglądanie wszystkich części do wszystkich samochodów mam pytanie do kogoś kto faktycznie miał ten samochód. Czy ceny części w porównaniu z samochodami z tej samej klasy są drogie/tanie/takie jak wszystkie.