Galant czy accent

11 Wrz 2008, 13:58

Kurde jak tak patrze na jego spalanie to w cale nie jest ono takie zachwycające. Szczególnie 1,5. Już bym się w takim razie zastanawiał nad 323f albo civic. Myślałem że to będzie miało z 6 litrow max a jak do 9 moze wyżłopac to kiepsko...
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 16:29

accent pali w mieście, przy bucie poniżej 8 litrów, znajdź mi mazde i civic 1.5, które się zmieszczą w takim przedziale przy ciężkiej nodze. Ew. możesz wziąć tico na gaz. Nie ma benzyniaka, który spali max 6 litrów, ew. romet ogar.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

11 Wrz 2008, 16:35

jiGsaw napisał(a):accent pali w mieście, przy bucie poniżej 8 litrów, znajdź mi mazde i civic 1.5, które się zmieszczą w takim przedziale przy ciężkiej nodze. Ew. możesz wziąć tico na gaz. Nie ma benzyniaka, który spali max 6 litrów, ew. romet ogar.

toyota yaris :lol:
papa
Początkujący

11 Wrz 2008, 16:39

Jaka poj? Jeżeli chodzi o hybrydy to i owszem.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 21:05

@ jiGsaw.

Hmm. No nie wiem czy masz rację. Honda civic przy normalnej jeździe spali ok 7 litrów, jeżeli but to moze do 9 dojść no ale np 100 kilometrów na bucie nie przejedziesz. Tak mi się wydaje. Przecież to jeszcze zależy od stanu i pojemności silnika. Myślę że honda na vtecu znalazaby się w tym przedziale.

Poza tym myślę że przy silniku 1,3 spalanie rzędu 7 litrów to bardzo dużo. Galant przy 1,8 spali z 9 a jest różnica masy i silnika...
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

11 Wrz 2008, 23:39

jiGsaw napisał(a):Jaka poj? Jeżeli chodzi o hybrydy to i owszem.

1.0 70km i wcale nie w taczce;d spala do 6l w mieście
papa
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[B] Getz 1,3 / Micra K12 1,2 / 206 1,4 / Fabia I 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 75KM - manualna skrzynia biegów - modele z ok. 2003 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Hyundai Getz 1,3 - 82KM - Nissan Micra ...
    Polak w czołówce Toyota Gazoo Racing Trophy
    Maciej Dreszer zajmuje piąte miejsce w Toyota Gazoo Racing Trophy na półmetku sezonu. W wyjątkowym pucharze dla kierowców wyścigowych i rajdowych Toyot GT86 pula nagród wynosi 80 tys. euro. Toyota od ...

11 Wrz 2008, 23:40

2green napisał(a):@ jiGsaw.

Hmm. No nie wiem czy masz rację. Honda civic przy normalnej jeździe spali ok 7 litrów, jeżeli but to moze do 9 dojść no ale np 100 kilometrów na bucie nie przejedziesz. Tak mi się wydaje. Przecież to jeszcze zależy od stanu i pojemności silnika. Myślę że honda na vtecu znalazaby się w tym przedziale.

Poza tym myślę że przy silniku 1,3 spalanie rzędu 7 litrów to bardzo dużo. Galant przy 1,8 spali z 9 a jest różnica masy i silnika...

cały czas rozmowa jest o 1,5 na 1,3 to jest chyba taka norma 7litrów.
papa
Początkujący

12 Wrz 2008, 09:45

Widziałem dzisiaj accenta jak jechałem do robo. Nie jest nawet taki wstrętny :P Tylko w wersji 3 drzwiowej. No pomyślę. Ale galanty też przejrzę tak na wszelki wypadek :P One są po prostu fenomenalne :)
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 11:54

2green napisał(a):@ jiGsaw.

Honda na vtec pali kilkanaście litrów przy bucie, więc nie ma co porównywać. Powiem krótko, chcesz większy samochód, lepszej marki, starszy - weź galanta, chcesz mieć dobre autko do jazdy, ekonomiczne, weź accenta.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 13:23

zupazkota napisał(a):Zależy od budżetu, masz kase na utrzymanie galanta, to go bierz...

No właśnie jak to jest. Jedni mówią że drogo i ciężko utrzymać inni z kolei że ceny utrzymania w normie i rzadko się psuje :) <m>
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 13:35

2green napisał(a):
zupazkota napisał(a):Zależy od budżetu, masz kase na utrzymanie galanta, to go bierz...

No właśnie jak to jest. Jedni mówią że drogo i ciężko utrzymać inni z kolei że ceny utrzymania w normie i rzadko się psuje :) <m>

Jak trafisz na dobry egzemplarz (dobrze serwisowany itd.) to pojeździsz i będziesz zadowolony bo mitsubishi to dobra marka i mają świetne silniki , a co do cen częsci to Ci nie powiem musisz sam zrobic rozeznanie na rynku co ile i gdzie dostać,
papa
Początkujący

12 Wrz 2008, 14:39

Najgorsze jest to że po prostu nie wiem jak stoją części w tej klasie. W celu zaoszczędzenia czasu na przeglądanie wszystkich części do wszystkich samochodów mam pytanie do kogoś kto faktycznie miał ten samochód. Czy ceny części w porównaniu z samochodami z tej samej klasy są drogie/tanie/takie jak wszystkie.
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 14:48

2green napisał(a):Najgorsze jest to że po prostu nie wiem jak stoją części w tej klasie. W celu zaoszczędzenia czasu na przeglądanie wszystkich części do wszystkich samochodów mam pytanie do kogoś kto faktycznie miał ten samochód. Czy ceny części w porównaniu z samochodami z tej samej klasy są drogie/tanie/takie jak wszystkie.

mysle ,że i tak lepiej na tym wyjdziesz jak sam sprawdzisz co dla Ciebie jest drogo dla innego tanio :wink: jakie są aktualne ceny no i co Cie konkretnie interesuje to już pod siebie sporawdzasz a na forum siedząc i pozyskując informacji o galancie czy accencie też tracisz czas???
papa
Początkujący

12 Wrz 2008, 15:04

Ale nie o to chodzi :) Nie zrozumiałeś mnie troszkę :) Spróbuj porównać ceny WSZYSTKICH części WSZYSTKICH samochodów z danej klasy :) Zawrót głowy :) To by zajęło multum czasu :) Natomiast jeżeli ktoś miał już ten samochód to wie bo przed kupnem sam się musiał pointeresować albo sam sprawdzić, albo kogoś zapytać :) Nie chodzi mi o to żeby powiedział czy drogo czy nie bo to jest rzecz względna :) chodzi mi o to czy dorgo czy nie w porównaniu do innych aut tej klasy :) W sumie po to są fora żeby dzielić się wiedzą a nie pisać posty w stylu "siedziałem 5 dni na necie. Znalazłem i już wiem ale nie powiem. Sam se znajdź" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Pozdroooo :D
Pozdrawiam
Michał
2green
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Wrz 2008, 15:16

wątpię też żeby ktoś Ci wypisał ceny każdej częsci , gdyż są cześci które się często wymienia i się bedą powtarzać.Proponuję wejść na Allegro i poszukać sobie błotniki ,zderzaki drzwi to z blacharskich. a z mechaniki paski filtry, końcówki drążków kierowniczych,amortyzatory,wachacze,klocki,tarcze hamulcowe,sprzęgło,wydech, z takich rzeczy które po prostu częsciej się zużywają bo musisz bardziej je wziąść pod uwage niż np. remont silnika prawda? :)
papa
Początkujący