GALANT od 1997r 2,0 TD?

10 Lut 2010, 23:08

Witam, zastanawiam sie zeby kupić sobie galanta 2,0TD. Moze mi ktos powiedziec cos o tym aucie. Podobno sa oszczedne i malo awaryjne... Jaki jest koszt jego utrzymania? Słyszałem opinie, że japończycy nie potrafia produkować diesli. Miałem kiedyś astre z silnikiem isuzu to mi sie dobrze spisywala.A oto przykład galanta
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Dzięki za odp
POZDRAWIAM
tomijunior
Początkujący

Miejscowość: Toruń

10 Lut 2010, 23:54

Samochód rewelka, tylko ja akurat diesla bym nie wziął, za słaby na to auto. Podstawowe części do niego są dostępne, w normalnych cenach, typu zawieszenie klocki itp, ale jak by się bardziej zagłębić to może być problem. Np sprzęgło jest dostępne tylko w oryginale i kosztuje około 2tys. Samochód jest super, tyle ze trochę dla odważnych, bo mało tego u nas jeździ. Jest praktycznie bezawaryjny, produkowany i składany był w Japonii, a nie jak to bywa w przypadku nowszych gdzieś w europie. Proponuje wejść np na allegro, wejść sobie w części i poszukać co jest a czego nie ma i w jakich cenach. Zawieszenie jest na 100%, elementy hamulcowe także, problem może wystąpić gdy siądzie coś nietypowego.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Japońskich producentów hybryd czeka rekordowy rok
    W 2016 roku Toyota sprzedała na świecie 1,4 mln hybryd, zaś w tym roku jest na dobrej drodze do wyniku 1,5 mln egzemplarzy. Łącznie japońscy producenci, przede wszystkim Toyota i Honda, dostarczą w tym roku klientom prawdopodobnie ...