Mitsubishi Galant 2,0 136KM czy Mitsubishi Galant 2,5 163 KM

13 Gru 2009, 00:38

Witam. W niedługim czasie mam zamiar kupić Mitsubishi Galant'a, ponieważ podoba mi się to auto, fajnie wygląda a mało takich jeździ w porównaniu do Audi, Wolksvagenów itp. Mam jednak problem z wyborem silnika.. Na auto mam zamiar wydać 13-15 tys. w tej cenie można kupić dwulitrową 136-140 konną wersje([link do oferty na Allegro wygasł])
lub 2,5l 163 konną wersję([link do oferty na Allegro wygasł])... jak wygląda spalanie w tych samochodach, czy opłaca mi sie kupować tą mocniejszą wersję?? Może ten mocniejszy jest niewiele bardziej dynamiczny i szybszy od tego 2l... bo jeśli 136 km niewiele odstaje od tego 163 km to po co więcej lać w bak... tak wyglądają moje wątpliwości, z góry dzięki za odpowiedź i proszę od razu tak na marginesie, o jakiekolwiek opinie na temat tych samochodów.. pozdrawiam :neutral:
Terto44
Nowicjusz

Miejscowość: Tarnobrzeg

14 Gru 2009, 11:35

moj ojciec kiedys mial galanta 2.0, nie powiem autem przyjemnie sie jezdzilo :)wez pod uwage to ze 136KM w japonczyku to nie to samo co np. w volksvagenie z tych lat (oczywiscie na korzysc mitsu).Auto palilo w przedziale 10-12l, ale wszystko i tak zalezy pewnie od nogi.Auto raczej sie nie psulo, ale jak cos sie spierdzieli to niestety czesci sa drogie bo podobno nie ma zamiennikow czesci tylko oryginaly. W tym przedziale cenowym wydaje mi sie to dobry wybor.
Klik
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Puszczykowo/Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...