24 Gru 2010, 21:01
Witam wszystkich zmotoryzowanych.
Lubie przestrzenne samochody, nie mam rodzinki ale lubie miec w aucie poprostu duzo miejsca.
Jeszcze do niedawna fascynowały mnie SUVy z tego wzgledu ze wydawaly mi sie duże i zamierzałem sie na Frontere Long (nie wiem czy to suv czy wlasciwie chyba terenowy).
No ale tak sobie wlasnie niedawno rozkminiłem ze na taka frontere to trzeba sporo pieniążka wydać a i później wlewać dużo, no a przeciez w takiej cenie kupie o wiele mlodszego vana i właśnie tak mnie olśniło ze one maja tez bardzo duzo miejsca wewnatrz, a moze nawet i tyle samo, tylko poprostu nizsze zawieszenie, a buda rozmiarami chyba podobna. Wiec chyba niekoniecznie potrzebóje terenówke na moje potrzeby.
Co o tym myslicie? Czy dobrze mnie oświeciło? (po terenie nie jezdze, chodzi głównie o przestrzenne wnętrze) Na auto chce wydać do 10 tys.
No i teraz druga sprawa, ta z tematu: oglądając różne vany najbardziej podpasował mi ford galaxy. Ale podobno galaxy, sharan i alhambra to niby to samo. Więc mam pytanie do ludzi w temacie: Czym one się różnią?
W galaxy np bardzo podoba mi sie to ze ma obkrecane przednie fotele. Czy pozostałe 2 modele również? Czy kazdy galaxy je ma czy to jest tylko dodatkowa opcja wyposazenia?
Aha, i jesli one sa mniej wiecej takie same to czemu takie roznice w cenie? Z obserwacji alegro wychodzi mi ze Alhambry sa najdrozsze.
Dzieki za wszystkie informacje. Wesolych Swiat zycze!
Edit: Do tej pory patrzalem na auta z LPG ale tak widze ze jest sporo dieslów i chcialem sie spytac co taniej wychodzi w eksploatacji, np taki silnik 1,9 diesel czy LPG. Ponad to slyszalem ze naprawa diesla to bardzo droga sprawa, jak z tym jest?