Garbus

23 Lip 2008, 11:36

chce kupic zabytkowego garbusa, ale nie wiem gdzie, mozecie pomoc?:)
rem
Nowicjusz

27 Lip 2008, 16:27

[link do oferty na Allegro wygasł]

Tutaj poszukaj. Powinno coś być. :)
Rodri94

16 Sie 2008, 21:12

Tak jak Kolega wyzej,poszukaj na "otmoto" :)
Bardzo wiele mowisz o SOBIE, gdy wydajesz sie mowic o innych ludziach.
Architek
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zgorzelec

04 Mar 2009, 22:36

Uważaj na te wszystkie garbusy "okazje" za około 3-4 tyś --- są one często ładne tylko na zdjęciach i od zewnątrz. Jak będziesz kupował garba, to spróbuj podwinąć dywanik i sprawdzić stan podłogi :) .
juhas19
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Kwi 2009, 07:05

Garbus 1300, z 1968 roku, pierwszy właściciel, kupiony w Polsce w salonie, 100% oryginalny, stan salonowy, nie jeżdżony zimą, garażowany, oryginalny lakier, 125 tyś. km., zabytkowa rejestracja, egzemplarz kolekcjonerski, do sprzedania.
Pozdrawiam wszystkich - georges.
georges47
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

10 Lut 2010, 10:57

Witam
Mam Garbusa 1300 z 73r sprowadzony ze Szwajcarii. Przebieg około 110000km. Odrestaurowany. Zrobiony na zabytkowe blachy. Chcę go sprzedać.
Silnik sprawny, podłoga w środku zrobiona.
Niestety w niektórych miejscach na lakierze wyszły purchle i są niewielkie ślady rdzy.
Myślałam o zrobieniu podłogi od spodu i zaprawek na lakierze, bo to jedyne mankamenty. I nie wiem czy sprzedać auto w takim stanie czy najpierw je "ulepszyć"?
A jeśli robić jednak zaprawki to musze wystąpić do konserwatora o zgodę???

Z góry dziękuję za pomoc :)
SkakANKA
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SUV’y w rozmiarze XL od Lexusa
    Największym samochodem klasy SUV, sprzedawanym przez Lexusa w Polsce jest cieszący się dużą popularnością model RX. Tymczasem na rynkach światowych – w tym za naszą wschodnią granicą – marka oferuje dwa jeszcze ...

06 Cze 2010, 20:10

Nikt się nie odezwał ale informuję że ostatecznie samochód przeszedł drobne zaprawki lakiernicze i zabezpieczone zostało podwozie
Wystawiłam na sprzedaż :razz:
Zobaczymy co się będzie działo
Co sądzicie???
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Może ktoś zainteresowany??? :)
SkakANKA
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

22 Lip 2010, 22:54

georges47 napisał(a):Garbus 1300, z 1968 roku, pierwszy właściciel, kupiony w Polsce w salonie, 100% oryginalny, stan salonowy, nie jeżdżony zimą, garażowany, oryginalny lakier, 125 tyś. km., zabytkowa rejestracja, egzemplarz kolekcjonerski, do sprzedania.
Pozdrawiam wszystkich - georges.

O, coś tu nie tak, w 1968 roku garbus w Polsce nie był sprzedawany. Wtedy nie było salonów, a samochody kupowało się na talon i przedpłaty.
maniekw
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

01 Sty 2011, 16:03

SkakANKA napisał(a):Witam
Mam Garbusa 1300 z 73r sprowadzony ze Szwajcarii. Przebieg około 110000km. Odrestaurowany. Zrobiony na zabytkowe blachy. Chcę go sprzedać.
Silnik sprawny, podłoga w środku zrobiona.
Niestety w niektórych miejscach na lakierze wyszły purchle i są niewielkie ślady rdzy.
Myślałam o zrobieniu podłogi od spodu i zaprawek na lakierze, bo to jedyne mankamenty. I nie wiem czy sprzedać auto w takim stanie czy najpierw je "ulepszyć"?
A jeśli robić jednak zaprawki to musze wystąpić do konserwatora o zgodę???

Z góry dziękuję za pomoc :)

Przecież jak jest zarejestrować na żółte blachy to nie jest konieczne bo i tak nikt cię z tego nie rozliczy. Pojazd został tylko wpisany na ewidencje zabytków ruchomych czy jakoś tak został mu przydzielony numer i koniec. Zrób zaprawki przynajmniej go bardziej rdza nie zje, a kupujący uzna że dbałeś o auto. takie małe OT a jakiej wielkości są te parchy? :idea:
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

05 Sty 2011, 21:58

witam wszystkich mam problemik dwa tygodnie temu kupilem sobie garbuska no i na drugi dzien padl mi rozrusznik wymienilem go a tu po czterech dziach to samo spalila sie cewka przy rozruszniku czy ktos moze wie jaka moze byc przyczyna tego prosze o porady
adam12121212
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

25 Sty 2012, 18:00

mam pytanie kupiłem garbuska w dowodzie jest 69 rok i i pojemność 1600 nie jestem do końca pewien czy to jest ten model jestem początkującym laikiem pomóżcie mi zidentyfikować mi jaki model posiadam ażebym wiedział do jakiego modelu części kupować] zdjęcia mogę przesłać na email
jack1973
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 01 2001

29 Lut 2012, 14:52

Historia garbusa..polecam :D
MaciejI
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

01 Kwi 2012, 11:36

Poczytaj w internecie i po problemie.
ciężarowy
Nowicjusz