Garby na otworze centrującym JR18

27 Mar 2021, 15:05

Cześć.

Mam problem z felgami JR18 17". Miałem je założone jak kupowałem auto. Nie wiem jak z ich oryginalnością. Ale od pierwszej próby włożenia pierścieni centrujących jest problem. Otwór w feldze jest nierówny. Tak jakby wybity przez śruby. Zrobiłby się takie cztery garby co będzie widać na zdjęciach. Właściwie każda felga ma podobny problem. W sumie od kupna auta przez 2 lata wbijane były te pierścienie na siłę i jeśli chodzi o jazdę to nie czułem żadnych problemów, ale w tym roku już nie da rady chyba tak januszować. Ciężko szło też je wyważyć.

Co myślicie? Jakaś firma od napraw felg sobie poradzi? Tokarz?

Garby na otworze centrującym JR18
lucek993
Obserwowany

Zdjęcia: 2

27 Mar 2021, 15:56

Tokarz sobie z tym poradzi bez problemu. Swoją drogą trochę to dziwne, wygląda jakby rozstaw nie był idealny i przy dociąganiu śruby felga się "dopasowywała" do rozstrawu piasty
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hyundai i20 1,0 T-GDi MT o mocy 100 KM
    Hyundai i20 posiada silnik benzynowy generujący równe 100 KM o pojemności jednego litra i tym samym umożliwia on sprint do "setki" w czasie 10,7 sekundy. Napęd przekazywany jest za pomocą manualnej skrzyni biegów ...
    Audi A3 Sportback g-tron
    Audi A3 Sportback g-tron to wielki krok marki na drodze ku zrównoważonej mobilności. Kompaktowy pięciodrzwiowy samochód, który zadebiutuje pod koniec 2013 roku, do napędu wykorzystuje Audi e-gaz, paliwo ...