Gaśnie na wolnych obrotach - Renault Laguna

06 Sty 2013, 21:56

Witam, mam taki problem
Laguna 1.8, jeździ normalnie na benzynie, na wolnych obrotach na benzynie nie gaśnie, mam jednak wrażenie, że te wolny obroty są za niskie, około 0,7-0,8
Natomiast na gazie też jeździ bez zarzutu, problem jest w tym, że czasami zgaśnie na wolnych obrotach na gazie, w ogóle wolne obroty na gazie są nieco niższe niż na benzynie, czy to normalne?
Jak myślicie w czym jest problem?
studentt
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna
Silnik: 1.8 RN
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

12 Sty 2013, 13:07

Nie nie jest to normalne i zapewne twoja instalacja wymaga regulacji. Na przyszłość radzę pisać więcej informacji o instalacji którą masz zamontowana.
Migaz
Zaawansowany

Miejscowość: warszawa
Auto: Mercedes
Silnik: m104
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1994

21 Sty 2013, 10:43

Regulacja gazu plus ewentualnie wymiana reduktora powinny pomóc :] Polecam też co jakieś 20-30 tys Km kupić taki specjalny płyn, który przepala wtryski co znacznie wydłuża pracę silnika na paliwie LPG.
karolove
Początkujący

Prawo jazdy: 01 06 1988
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Renault Megane III RS
Silnik: 2000cm3 250KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2009

12 Lut 2013, 13:04

Też miałem ten problem ale regulacja wystarczyła, ten płyn tez jest dobrym rozwiązaniem
Cinek
Nowicjusz

Auto: Volvo FH13

12 Lut 2013, 20:47

Regulacja trochę pomogła, tzn. teraz silnik nie gaśnie na wolnych obrotach gdy jest ciepły, gaśnie jedynie na gazie gdy jest zimny, po przejechaniu kilku kilometrów już nie. Na benzynie silnik chodzi zawsze ok. Mam zwykłą instalacje, nie sekwencje
studentt
Nowicjusz

Auto: Renault Laguna
Silnik: 1.8 RN
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1995
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Coupé – klasyka gatunku
    Kiedy myślimy o samochodzie sportowym, najczęściej do głowy przychodzi nam opływowe coupé. Ale nadwozie tego typu jest tak naprawdę starsze niż motoryzacja. Słowo coupé pochodzi z języka francuskiego, w dosłownym ...
    Honda CR-V - SUV średniej wielkości
    Pierwszą dziesiątkę zamyka SUV średniej wielkości od Hondy. Consumer Reports przetestował ten model ze słabszym, turbodoładowanym silnikiem 1,5 l o mocy 192 KM, uzyskując średnie spalanie 28 mpg, w mieście 20 mpg, a na trasie ...