Gdzie kupię profesjonalne wyposażenie do warsztatu?

11 Lis 2014, 11:03

Witam mechaników ;-) Gdzie się zaopatrujecie w narzędzia i sprzęt do warsztatu? Kluczy muszę trochę dokupić i tak się zastanawiam nad producentem i sklepem...Ktoś poradzi?
Onedrzej
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

11 Lis 2014, 13:56

Klucze kupowałem na stacjach w Tesco i o dziwo - są naprawdę dobre :P a jeśli chodzi o inne wyposażenie do warsztatu to ja zainwestowałem tez w regały półkowe z firmy Promag na których poukładałem sobie ładnie wszystkie narzędzia. W końcu porządek w warsztacie to podstawa :p
jankki
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 05 2006
Auto: nie mam

27 Lis 2014, 12:50

U mnie w warsztacie to królują rzeczy od Mannesmann, bardzo mi odpowiada ten producent. Chyba najbardziej rozumieją potrzeby mechanika. Jeśli chodzi o sklepy to właśnie ich produkty za niezłe pieniądze znalazłem jakiś czas temu przeglądając sobie internet.
sebix22
Obserwowany

Auto: Golf

23 Cze 2015, 20:15

Narzędzia Bahco lub Fiskarsa - najlepsze jak dla mnie. Jeśli chodzi o miejsce składowania narzędzi i sprzętu to najlepiej na metalowych regałach. Dostępne są na e-regaly.pl . W Castoramie też kiedyś widziałem, ale o wiele droższe
fetek
Nowicjusz

Miejscowość: Warsawa

24 Cze 2015, 22:39

ja nie ukrywam, że przez swoje lenistwo cenię sobie opcję zamawiania z netu narzędzi, więc ja korzystam ze sklepów internetowych, ostatnio dwa razy robiłem zakupy w Legallais i byłem zadowolony, chociaż nie mają jakiegoś super szerokiego zakresu wyposażenia, ale akurat znalazłem to czego szukałem..może podrzucicie jakieś inne internetowe sklepy? :)
pierrot
Obserwowany

Przebieg/rok: 6tys. km
Auto: skoda fabia
Silnik: 1,6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

30 Paź 2015, 03:35

Witam!

Zdecydowanie odradzam zakup narzędzi od nieznanych producentów, jakie spotkać można w wielu sklepach sieciowych. Jakość i trwałość tych narzędzi bywa niska, a możliwości dochodzenia reklamacji - ograniczone. Nie są to narzędzia nadające się do intensywnych prac warsztatowych. Ze swojej strony sugeruję zapoznać się z ofertą marki NEO Tools, która oferuje na swoje narzędzia 25-letnią gwarancję i jest spotykana w wielu profesjonalnych warsztatach samochodowych. W ofercie marki - zestawy kluczy nasadowych, Torxy, klucze do świec, kół, wtryskiwaczy i sond lambda, lusterka inspekcyjne, opaski i ściągacze, szczypce specjalistyczne i wiele innych akcesoriów, niezbędnych w pracach warsztatowych.
GrupaTopex
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 11 2001
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak przygotować samochód do jazdy podczas zimy?
    W zimie przygotowanie samochodu do jazdy ma szczególne znaczenie, dlatego tak ważne jest przeznaczenie na to odpowiedniej ilości czasu. Trzeba pamiętać o konieczności oczyszczenia samochodu ze śniegu i lodu, a także ...