Gdzie najlepiej naprawić samochód po kolizji

16 Mar 2010, 09:45

Według mnie najlepiej jechać (jeśli masz) do jakiegoś zaufanego znajomego, który ma warsztat samochodowy, bo reszta to przekręty. Ja nawet w ASO miałem przypadek, gdzie za drobną usterkę próbowali mnie skasować jak za wymianę połowy auta, także już teraz nie ufam żadnym serwisom itp. Mam jeszcze o tyle dobrze, że mam takiego znajomego i co prawda muszę dłużej czekać, ale mam pewność. A czekanie wynika z tego, że jak ktoś jest dobry w tym co robi, to ma dużo pracy.
Pozdrawiam
DarkGno
DarkGno
Nowicjusz

Miejscowość: Gniezno

16 Mar 2010, 16:59

Może byc też taka możliwość że po takim fakcie mozecie przestać byc znajomymi.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

20 Mar 2010, 00:12

Jest jeszcze jedna strona medalu. Zwykły użytkownik samochodu bardzo często nie zna przepisów i dużo mu się wydaje, nie odróżnia wyceny kosztorysowej od kosztorysu warsztatowego i często nie rozumie że musi zapłacić VAT z naprawy jak auto jest środkiem trwałym w firmie nawet jeśli naprawa jest z OC sprawcy. To są sprawy ustalone odpowiednimi ustawami i nie jest to widzimisie ani warsztatu ani ubezpieczalni. Nieznajomość prawa szkodzi i często generuje nieprawdziwe opinie o normalnie działających warsztatach.

[ Dodano: Sob Mar 20, 2010 00:36 ]
DarkGno napisał(a):bo reszta to przekręty. Ja nawet w ASO miałem przypadek, gdzie za drobną usterkę próbowali mnie skasować jak za wymianę połowy auta, także już teraz nie ufam żadnym serwisom itp.

taaaak... a w ogóle to wszyscy Polacy to przekręty. Bez wyjątków.
A może ktoś się nie zna na temacie i wydaje mu się że wszyscy chcą go okraść? A może to już paranoja?
RAFULUS
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź

18 Mar 2013, 18:25

Witam.
Pół roku temu miałem małą kolizję, dokładnie uderzony zderzak tylny.
Pojechałem do VCENTRUM na Woronicza.
Naprawę wykonali ekspresowo bo w ciągu półtora!!dnia. Kolor zderzaka jest identyczny z kolorem samochodu i kwotowo też ok.
Polecam
Toomek
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 03 2000
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0. 150KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2011

16 Wrz 2014, 08:21

Dobre doświadczenia mam z auto serwisem Krucza 18. Mają siedzibę w Osielsku tak że jak ktoś by był z tych okolic to polecam :). Jeżdżę tutaj zawsze jak tylko mam coś do zrobienia z karoserią. Zawsze sprawnie, zawsze dokładnie i terminowo. Co do cen to na ich portalu jest rozpisane ile biorą. Jak za tę jakość to nie jest drogo moim zdaniem.
Onedrzej
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Paź 2014, 08:06

Jak znacie jakiś godny polecenia warsztat, to podajcie jego namiary. Pomożecie innym w potrzebie :)
ewcia88
Nowicjusz

Auto: VW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS - samochód do driftu
    IS od Lexusa jest bezpośrednim konkurentem serii 3 i również interesującą bazą na auto do driftu. Szczególnie, kiedy weźmiemy pod uwagę pierwszą generację modelu w wersji IS 300. W tym wariancie kompaktowego ...
    Eurocargo ML180E25: pojemny i ładowny
    Od ubiegłorocznego faceliftingu Iveco Eurocargo nabrało przyjaznego, uśmiechniętego wyglądu. Czy ten uśmiech odzwierciedla również wewnętrzne zalety tego samochodu, mogliśmy sprawdzić, jeżdżąc 18-tonowym modelem Eurocargo ...

09 Wrz 2015, 09:09

Ja zaprowadziłem do ASO, w sumie jestem bardzo zadowolony, bo mam nowy samochód i zależało mi na bardzo dobrej naprawie i nowych cześciach. Teraz mi robili w Pol Motorsie we Wrocku i naprawdę po stłuczce nie ma śladu.
Fili
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 12 1985
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Ford Mondeo