Gdzie nie warto tankować LPG? Wysokie ceny Autogazu!

13 Lip 2020, 09:51

Miałem okazję w weekend wybrać się w góry a dokładniej w Karkonosze. Podróż oczywiście z Warszawy :) trasą A2 następnie A1 i S8, a dalej kawałek A4.

Gdzie nie warto tankować LPG? Wysokie ceny Autogazu!Ceny w Warszawie LPG były na poziomie 2,10 - 2,18zł. Jednak na trasie A2 było już 2,49zł na Orlenie. Jadąc dalej na A1 nie było żadnej stacji między A2 i S8 ale i tu uwaga na trasie S8 przecierałem oczy patrząc na cenę autogazu bo na Shellu był po 2,74zł za litr, a na Orlenie po 2,69zł :shock:

Dlatego jak ktoś planuje trasę to lepiej obliczyć sobie ilość gazu tak żeby nie trzeba było tam tankować bo moim zdaniem jest to przegięcie jeżeli chodzi o takie ceny! Tym bardziej że średnia cena z całej polski LPG aktualnie jest poniżej 2zł.

Ja zatankowałem na A4 w Kątach Wrocławskich gdzie zapłaciłem po 2,04zł za litr :)

Jak wiecie gdzie jest jeszcze drogi LPG to piszcie w tym temacie na pewno przyda się przy dłuższych nie tylko wakacyjnych podróżach.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

15 Lip 2020, 09:08

Generalnie każde paliwo będzie droższe na autostradzie czy ekspresówce niż w mieście. Czasem się zdarza, że można kupić tanie paliwo przy autostradzie czy ekspresówce, ale to raczej tylko w przypadku, gdy autostrada czy ekspresówka jest tzw. obwodnicą miasta. Ale to też nie reguła.
W Chrzanowie ( woj. małopolskie ) w mieście, na Orlenie LPG jest po 2,05, a przy drodze wojewódzkiej w Libiążu już 2,09.
Na ceny paliw wpływ ma wiele czynników - jaka droga, jaki na niej ruch, jaka flota itd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Korytarz życia i jazda na suwak już obowiązuje!
    Przypominamy wszystkim kierowcom, że od 6 grudnia 2019 weszły w życie nowe przepisy dotyczące jazdy na suwak oraz tworzenia korytarza życia. Reguluje to ustawa z dnia 16 października 2019 roku o zmianie ustawy Prawo ...
    10 samochodów, które powinny stać się kabrioletami
    Są cięższe, bardziej skomplikowane i wymagają dodatkowej pielęgnacji. Ale odwdzięczają się stylem i bardziej bezpośrednimi wrażeniami z jazdy. Kabriolety mają coś w sobie. Jednak ich opracowanie jest dla producentów ...