Miałem okazję w weekend wybrać się w góry a dokładniej w Karkonosze. Podróż oczywiście z Warszawy trasą A2 następnie A1 i S8, a dalej kawałek A4.
Ceny w Warszawie LPG były na poziomie 2,10 - 2,18zł. Jednak na trasie A2 było już 2,49zł na Orlenie. Jadąc dalej na A1 nie było żadnej stacji między A2 i S8 ale i tu uwaga na trasie S8 przecierałem oczy patrząc na cenę autogazu bo na Shellu był po 2,74zł za litr, a na Orlenie po 2,69zł
Dlatego jak ktoś planuje trasę to lepiej obliczyć sobie ilość gazu tak żeby nie trzeba było tam tankować bo moim zdaniem jest to przegięcie jeżeli chodzi o takie ceny! Tym bardziej że średnia cena z całej polski LPG aktualnie jest poniżej 2zł.
Ja zatankowałem na A4 w Kątach Wrocławskich gdzie zapłaciłem po 2,04zł za litr
Jak wiecie gdzie jest jeszcze drogi LPG to piszcie w tym temacie na pewno przyda się przy dłuższych nie tylko wakacyjnych podróżach.
Generalnie każde paliwo będzie droższe na autostradzie czy ekspresówce niż w mieście. Czasem się zdarza, że można kupić tanie paliwo przy autostradzie czy ekspresówce, ale to raczej tylko w przypadku, gdy autostrada czy ekspresówka jest tzw. obwodnicą miasta. Ale to też nie reguła. W Chrzanowie ( woj. małopolskie ) w mieście, na Orlenie LPG jest po 2,05, a przy drodze wojewódzkiej w Libiążu już 2,09. Na ceny paliw wpływ ma wiele czynników - jaka droga, jaki na niej ruch, jaka flota itd.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
BYD e6 - elektryczny samochód o dużym zasięgu Pierwsza w Polsce prezentacja w pełni elektrycznego samochodu BYD e6 odbyła się w dniach 9 – 10 lipca w czasie konferencji "2012 International Symposium on Electric Vehicles – Triple Helix Activity Research; Energy-Technology; ...
30 lat Toyoty Camry w Polsce Historia Toyoty Camry w Polsce rozpoczęła się 1987 roku. Przez wiele lat był to flagowy model osobowy w gamie marki, który u progu nowego stulecia został wyparty przez Lexusa. Niewykluczone jednak, że wkrótce ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.