[Gdańsk] Kobieta jedzie bez powietrza w oponie

22 Gru 2018, 14:41

Gdańsk, Spacerowa w górę do Osowy. Przed chwilą widziałem tam kobietę jadącą bez powietrza w przednim lewym kole. Jechała bardzo wolno na światłach awaryjnych, tamowała ruch, a za nią potężny korek. Skrajny debilizm. :x :lol: Chyba mają rację w Arabii Saudyjskiej, że nie dają prawa jazdy kobietom. :naughty:
aGradory

23 Gru 2018, 01:08

Może nie miała zapasu lub jak się zatrzymała nikt nie chciał jej pomóc, a może jechała na najbliższy parking żeby zostawić auto lub stację żeby uzupełnić powietrze. Generalnie jazda bez powietrza w oponie może ją zniszczyć doszczętnie i wtedy będzie do wyrzucenia.

Nie wiemy jak było w tej sytuacji i co kierowało tą Panią żeby jechać na flaku.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

23 Gru 2018, 01:30

Opona na oko szerokość 205 - 225, więc koszt 250 - 500 zł. Po takiej jeździe opona jest do wywalenia. Powinno się mieć te same opony na jednej osi, więc cena razy dwa. Można jeszcze uszkodzić felgę, czyli kolejne 300 - 1000 zł. Można też uszkodzić czujnik ciśnienia, jeśli jest, czyli następne 300 zł. Jak opona się rozleci, to rozwali jeszcze nadkole i może coś więcej. Nie wiem, jak zawieszenie i łączniki znoszą taką jazdę. Może też dojść zasłużony mandat. Taniej wyjdzie taksówka do najbliższej wulkanizacji. Albo nawet laweta - jakieś 250 zł. No i nie robimy z siebie pośmiewiska.
aGradory

24 Gru 2018, 12:20

To prawda co piszesz ale nie każdy o tym wie jakie mogą być późniejsze koszty. Niektórzy są przekonani że nic się nie stanie jak przejadą kawałek drogi.
Cichy77
Forumowicz VIP

26 Gru 2018, 01:03

Przejechałem kiedyś 150 - 200 m na przebitej oponie, żeby nie stawać na zakręcie. W warsztacie z opony wysypali zmielonej, sproszkowanej gumy w ilości około 1 płaskiej łyżki stołowej i ocenili oponę jako niezbyt nadającą się do dłuższego używania. Powiedzieli, że po złapaniu kapcia od razu trzeba się zatrzymać.
Oczywiście wszystko powyżej nie dotyczy posiadaczy opon run-flat.
aGradory

07 Sty 2019, 12:30

Na youtube bardzo często można znaleźć filmiki w których kobiety zachowują się co najmniej dziwnie. A to jedzie na zaciągniętym sprzęgle, a to jedzie bez powietrza. A to nie może zaparkować i musi to robić na 30 podejść. No śmiech na sali.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda nocą - czy to dobry pomysł?
    Korki i wysokie temperatury są bardzo męczące i stresujące, więc część kierowców decyduje się w okresie letnim na jazdę nocą. Jednak gdy unikamy jednych uciążliwości podróżowania, niestety mogą pojawiać się ...

07 Sty 2019, 14:12

zachary napisał(a):jedzie na zaciągniętym sprzęgle
Chyba ręcznym lub jedzie na półsprzęgle :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP

07 Sty 2019, 18:05

Chyba trochę za bardzo pojechaliśmy po kobietach w tym wątku. One w sumie są całkiem w porządku na drodze. Czasem im się zdarza zrobić coś głupiego, a nam się nie zdarza? Dziś czytałem, że facet, który miał czasowy sądowy zakaz prowadzenia pojazdów za alkohol, przyszedł pod wpływem na ponowny egzamin na prawo jazdy po końcu okresu zakazu. :naughty:
aGradory

08 Sty 2019, 10:06

Ja myślę, że facetom podobne sytuacje zdarzają się równie często tylko o tym się tak nie mówi. Bardzo dużo kobiet jeździ lepiej niż nie jeden facet a na różnego rodzaju przygody narażony jest każdy z kierowców.
Cichy77
Forumowicz VIP

12 Sty 2019, 15:45

Może nie miała innego wyjścia... Ale tu się z tobą zgodzę że jest to trochę debilizm utrudniając transport innym członkom ruchu drogowego.
Exotic621
Nowicjusz

17 Mar 2020, 14:22

Też byłem kiedyś świadkiem takiej sytuacji....
RobertoN
Początkujący

17 Mar 2020, 15:01

Też kiedyś nie miałem powietrza w kole. Tylko dziwna sprawa, bo powietrza nie było tylko z dołu.... :naughty:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Cze 2020, 00:30

Na drodze są różne sytuacje. Może kobieta nie miała koła zapasowego lub nie mogła tego zrobić sama!
Dlaczego nie pomogłeś kobiecie?
jorise
Nowicjusz

06 Sie 2020, 22:28

Szkoda, że tego nie nagrałeś, lubię oglądać takie kompilacje na YT z kobietami w roli głównej. :lol:
krzyszo
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 18 09 1989
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: bmw f10
Silnik: 2.0 twin scroll turb
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2013