Gdzie przegląd?

09 Mar 2015, 20:39

Kupiliśmy właśnie "nowego" forda mondeo kombi. Nowy jest oczywiście tylko dla nas, w rzeczywistości to sześciolatek ;) i teraz pytanie, gdzie go najlepiej serwisować? ASO czy jakaś zwykła stacja?
jakataka
Nowicjusz

Miejscowość: 3miasto

13 Mar 2015, 08:59

A co chcesz w tym aucie serwisować? Co masz na myśłi pod tym pojęciem?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

19 Mar 2015, 22:15

Myślę o przeglądach okresowych itp. Pomyślałam o ASO, bo mają często fajne promocje na przeglądy, oryginalne części itp. No i sam przegląd jest bardziej szczegółowy niż w "zwykłej" stacji. A dla mnie bardziej szczegółowo = bezpieczniej.
jakataka
Nowicjusz

20 Kwi 2015, 20:35

Wiadomą rzeczą jest że ASO będzie pewniejsze bo jest to przypisane do marki i nie mogą sobie pozwolić na jakąś gafę więc usługa będzie wykonana na najwyższym poziomie. Jeśli chodzi o Forda to chyba nawet mają coś dla aut czteroletnich i starszych, najlepiej się skontaktuj i popytaj.
golfinio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 04 12 2008
Auto: Golf 4
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

21 Kwi 2015, 09:57

golfinio napisał(a):Wiadomą rzeczą jest że ASO będzie pewniejsze bo jest to przypisane do marki i nie mogą sobie pozwolić na jakąś gafę więc usługa będzie wykonana na najwyższym poziomie.

Ha :!: Nic bardziej mylnego....A znaleść takie ASO o jakim piszesz to naprawdę cud :)
jakataka napisał(a):omyślałam o ASO, bo mają często fajne promocje na przeglądy, oryginalne części itp.

Ładnie to wygląda. Ale rzeczywistość jest zupełnie inna. No chyba, że masz kasę i ci jej nie szkoda, to jak najbardziej.
Dla 6 letniego autka wystarczy przegląd raz w roku na SKP - tam sprawdzają rzeczy najbardziej wpływające na bezpieczeństwo. A jak zaznajomisz się z jakimś diagnostą, to będzie ci autko przeglądał bardziej skrupulatnie. Oprócz tego zawsze możesz podjechać i zazwyczaj za darmo ( jak się jest stałym klientem takiego SKP ) zrobić za darmo "dodatkowy" przegląd typu kontrola hamulców czy zawieszenia czy regulacja światel.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Kwi 2015, 21:38

Dlaczego miałoby mi byc szkoda kasy, jak mi ASO daje gwarancje najniższej ceny? Jak znajdę gdzies przegląd taniej, to zwracają dwukrotność różnicy, więc chyba wiedzą, że taniej nie znajdę ;)
jakataka
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...