Gdzie są w polsce super drogi a gdzie fatalne??

08 Kwi 2011, 21:37

Witam, mieszkacie w rożnich częsciach polski, jeżdzicie po rożnich częściach polski i tu do was pytanie. W jakich miastach, miejscowościach, województwach, częściach polski są dobre drogi jesteście zachwyceni, dobrze się jeździ a gdzie są fatalne, skandaliczne drogi do was pytanie.
PiotrMSC
Początkujący

Miejscowość: Lublin

08 Kwi 2011, 22:02

PiotrMSC napisał(a):W jakich miastach, miejscowościach, województwach, częściach polski są dobre drogi

a mozna w RP spotkać dobre drogi... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

09 Kwi 2011, 09:56

No można... Zauważyłem to głównie na wsiach, gdzie jest mały ruch. W Polce ciężko o dobre drogi, albo korek, albo dziurawe, albo wąskie i tak cały czas...
A jeśli chodzi o miasto to w Warszawie wiadomo jakie są... Dziura na dziurze...
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

09 Kwi 2011, 11:40

Wszystkie nowo oddane do użytku są w dobrym stanie. Droga 63 Siedlce-Sokołów Podlaski, droga oddana do użytku kilka lat temu, ma równy asfalt, jest typowa droga po jednym pasie w jedną stronę, bez utwardzonego pobocza (bez tzw. marginesów). Takich przykładów jest dużo więcej.

Fatalne drogi są na mazurach. Często można spotkać niezwykle wąskie, dziurawe okropnie, a po bokach drogi gęsto zasadzone potężne drzewa, których korzenie potrafią wybrzuszać asfalt drogi.

A jeżeli ktoś jedzie na wakacje to ostatnio jestem zwolennikiem wybierania nie dróg krajowych, ale tych mniejszych. Ruch zdecydowanie mniejszy, natężenie policjantów z suszarkami minimalne, fotoradary - okazjonalnie się pojawiają. Minusem jest trochę to, że na CB potrafi razić cisza.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

11 Kwi 2011, 12:13

To co "ostatnio" zauważyłam to np. fakt, że drogi w Wielkopolsce są o niebo lepsze aniżeli w województwie dolnośląskim. Obecnie mieszkam w Poznaniu, ale pochodzę z Kotliny Kłodzkiej. Niestety Dolny Śląsk nie ma się czym pochwalić, ale ponoć gorzej jest w Małopolsce :mrgreen:
KingaXX
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Poznań

11 Kwi 2011, 13:32

Łódź - Krośniewice droga oddana do użytku z 2 lata temu... teraz istny poligon ... lepiej jechać wioskami niż tymi drogami... postawili ograniczenie do 30km/h i jeszcze policja potrafi stać :/
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy
Silnik: 1.6/1.2/1.9
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2008
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sekrety Takumi - kim są rzemieślnicy Lexusa?
    Samochody Lexusa wyróżniają się wieloma cechami - odważną stylistyką z atrapą chłodnicy w kształcie klepsydry, napędami hybrydowymi, które są wizytówką marki i nietypowymi rozwiązaniami, jak ruchome zegary. ...

11 Kwi 2011, 14:14

Rzeszów - super drogi jak na polskie warunki. Zresztą moim zdaniem najlepiej i najczyściej utrzymane większe miasto w Polsce
woody
Nowicjusz

Miejscowość: Zakopane Kraków

11 Kwi 2011, 20:10

Jak jade z Lublina w strone Kielc, to do wisły tak nie rowno koleiny okropna nawierzchnia a aby minę wisłe to do Kielc jest super asfalcik i się ładnie jedzie.
PiotrMSC
Początkujący

11 Kwi 2011, 21:05

woody napisał(a):Rzeszów - super drogi jak na polskie warunki. Zresztą moim zdaniem najlepiej i najczyściej utrzymane większe miasto w Polsce

Zgadzam sie z tym co napisales, w Rzeszowie te drogi sa dobre i to miasto czyste, masakratyczne drogi sa na polnocy. Jak zyje to takich drog nie widzialem , to u nas drogi polne sa w lepszym stanie
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze juz tez musze.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

11 Kwi 2011, 23:06

w powiecie Leżajskim (niedaleko Rzeszowa) nie jest źle DK77 w ubiegłym roku wyremontowana, i się jedzie przyjemnie wojewódzka z Leżajska w stronę Rzeszowa też był remont 2 lata temu powiatowe też były równocześnie robione tak że jezdzę po nowych drogach. No w prawdzie jest jeszcze kilka kiepskich dziurawych i powybijanych przez korzenie odcinków, ale żeby w całej Polsce tak był to nie mówiło by się "dziurawe jak polskie drogi"
Co do pozostałych Podkarpackich dróg to za wiele nie wiem ale DK77 w stronę Jarosławia jest fatalna super do ronda na Przeworsk potem masakra i tak niemal do samego Jarosławia dalej nie wiem, zbyt dawno jechałem żeby coś powiedzieć
DK 19 od Niska w stronę Rzeszowa ok bez marginesu ale gładko gorzej się zaczyna od Sokołowa Młp nie jest źle, jest margines ale droga się sypie a w miejscu gdzie chyba będzie wjazd na S19 można na koleinach się zawiesić. O niebo lepiej jest 7km przed Rzeszowem
mirko50
Początkujący

Miejscowość: Wola Zarczycka
Prawo jazdy: 13 05 2008
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6 105KM

12 Kwi 2011, 06:03

Mamy krotkie ale dobre autostrady :] Powiem ci ze te dziury to jest urozmaicenie :] wiesz jaka jest nuda jezdzic po prostych drogach ??
Paliwo mam we krwi !

!!!!White Dragons!!!!
Kasperr32
Nowicjusz

Miejscowość: Chicago

12 Kwi 2011, 10:59

Dużo jeżdżę po podlasiu i przyznam, że już niejeden raz w tym roku, gdybym na drodze nie uważał, to bym koła pourywał... dosłownie. Ostatnio na jednej z mniejszych dróg ledwo wyhamowałem przed wielkim kraterem na całą szerokość pasa :(
Mikee
Nowicjusz

12 Kwi 2011, 21:00

lepsza od tych autostrad jest obwodnica Tarnowa. Po autostradach nie jeżdżę. Jedyna jaką jechałem to Szarów-Kraków droga fajna ale nie podoba mi się jedno miejsce gdzie łączenia wiaduktowe są wybulone i są zbyt odczuwalne przy czym jest ograniczenie do 100km/h. Natomiast obwodnica Tarnowa to miód malina 15km gładkiej jak stół bilardowy drogi przez 10km nie ma nawet skrzyżowania po dwa pasy przedzielone pasem zieleni + bariery nie wiem czemu to nie ekspresówka
mirko50
Początkujący

Miejscowość: Wola Zarczycka
Prawo jazdy: 13 05 2008
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.6 105KM

13 Kwi 2011, 10:56

Kilka ulic w Gdańsku jak np Podwale Grodzkie, Równa, czy kilka na Zaspie woła o pomstę do nieba :evil: Słabo też jechało mi się z Darłówka do Koszalina :/ Nie najgorzej jest w Starogardzie Gdańskim i tak jak mówiliście Rzeszów jest całkiem niezłym miastem z dobrymi Drogami
motomama
Początkujący

Miejscowość: Kujawy

14 Kwi 2011, 19:29

No cóż w Polsce ostatnio na CB w łódzkim panuje przysłowie jade dziurą patrzę a tam nagle droga :D
JEST:
- Renault Scenic II ph2 1.6 16V LPG 115KM 2008r
- Fiat Panda 1.2 8V LPG 60KM 2003r
- Ford Galaxy 1.9 TDI 115KM 2000r
- ZIPP VZ-2 125cm3 2015r
Luke16
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: KNZ
Prawo jazdy: 12 03 2008
Auto: Scenic II ph2/Panda II/Galaxy