Ja byłem wiele razy w Jarosławcu
Gdzie się kwaterujesz? Na plażę najlepiej jechać w stronę Darłówka jak zaczyna się dawny pas startowy. To dokładnie pomiędzy Jarosławcem a Rusinowem. Jest tam szeroka fajna plaża, na 8 albo 9 zejściu byli zawsze ratownicy.
W centrum w stronę poligonu można iść, ponieważ dużą część wybrzeża "zablokowana" jest tymi wielkimi głazami, nie wiem jak to się fachowo nazywa.
Miasteczko fajne, jest gdzie połazić po uliczkach.
W knajpie Jackowo można napić się czarnego piwka jeśli ktoś lubi
W restauracji VITTA, chyba tak się to nazywa.. można zjeść dobrą pizzę i nie tylko. Rybkę też polecam jeść tam lub w "porcie". Napisałem w cudzysłowie ponieważ tam kutry wyciągane są na linach na brzeg plaży.
W Uni-Barze, nieopodal Panoramy Morskiej (fajny aquapark) były dobre pierogi.
Jest sklep groszek więc zawsze można zrobić jakieś zakupy troszkę taniej. Nie ma gokartów, dla dzieciaków może być to duży - (jeśli jeździły kiedyś) ale za to można spokojnie przejść nie zostając najechanym
EDIT: Dojeżdżając do Jarosławca od strony Ustki uważaj na moście, strasznie wybija tam auto. W mieście jedź przepisowe "40" (chyba tyle tam jest ze względu na niepełnosprawne dzieci) ponieważ często stoi straż gminna. Nie stawiaj również auta na trawie, sypią mandatami.