Gdzie znajde dany produkt?

15 Gru 2014, 10:19

Chcę sobie zamówić internetowo telewizor od Samsunga i jest parę ofert dość tanich w sieci. Ale chciałbym wcześniej zanim się zdecyduję sprawdzić jak dokładnie taki telewizor wygląda z bliska. Znacie jakieś strony na których można sprawdzić w których sklepach stacjonarnych są dostępne konkretne modele tv?
Onedrzej
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 06 2011
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Gru 2014, 10:36

Udaj się do większych sklepów ze sprzętem RTV. Znajdziesz je w każdym większym centrum handlowym. Wystarczy, że będziesz pamiętał jaki to model.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna

15 Gru 2014, 17:28

Ewentualnie ja YT sporo osób wrzuca testy poszczególnych produktów.
nasze młodzieżowe zawołanie zrobić więcej niż nakazuje obowiązek :)
pepa
Początkujący

Prawo jazdy: 17 05 1981
Auto: Mazda

19 Gru 2014, 19:30

Ja na twoim miejscu udałbym się do pierwszego lepszego sklepu typu mediamarkt i poszukałbym tam tego telewizora.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

22 Gru 2014, 13:45

krzysiek4000 napisał(a):poszukałbym tam tego telewizora

To nie jest takie proste..
Dla dużych sieci produkowane są modele niedostepne w innych sklepach - może być podobny, ale nie identyczny..
Prawdopodobnie z zewnątrz niewiele się różnia w konkretnej serii - tu większą role odgrywa środek..
Zwrócilbym uwage, żeby miał WI-FI, SmartTV .. Dopiszcie co jeszcze "musi być" na dzień dzisiejszy..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Rok produkcji: 2011

22 Gru 2014, 16:08

Problem z telewizorami w marketach jest takich, że jest ich dużo w jednym miejscu, na dużej powierzchni, co zaburza odbiór gabarytów, poza tym materiały wideo jakie najczęściej są wyświetlane, są specjalnie przygotowane pod tego typu ekspozycję.
terra24
Nowicjusz

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi A3 1.8 T
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

23 Gru 2014, 12:21

silvo44 napisał(a):Zwrócilbym uwage, żeby miał WI-FI, SmartTV .. Dopiszcie co jeszcze "musi być" na dzień dzisiejszy.

Na pewno FullHD i był ledowy.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna

23 Gru 2014, 23:01

Ja proponuję stronić od telewizorów 4K czyli UltraHD - z tego co wiem, to żadna stacja telewizyjna nie nadaje w UHD i w najbliższym czasie nadawać nie będzie. Szkoda więc wydawać niepotrzebnie kasę. HD wystarczy. Ewentualnie 3D, ale trzeba zwrócić uwagę na 3D aktywne i pasywne. To samo z okularami - też są aktywne i pasywne. Nie ogarniam dokładnie tego tematu, ale wiem, ze ma to znaczenie. Może ktoś z naszych forumowiczów wie coś więcej na ten temat, to doradzi.
No i ważne, żeby miał wbudowane WiFi no i pełną przeglądarkę internetową, bo nie opłaci się kupowac telewizroa i potem dokupować WiFi. Warto też zwrócić uwagę na wieszak, jak chcesz go zawiesić na ścianie - chodzi o gniazda z tyłu - trzeba sprawdzić, czy taki uniwersalny ( a więc tańszy ) uchwyt nie będzie zasłaniał tych gniazd, bo może się okazać, że po zabudowaniu tego uchwytu uniwersalnego zasłoni on gniazda. A oryginalny może kosztować kupe kasy. Piszę to z doświadczenia. Ja najpierw pooglądałem uchwyty i ich ceny, a potem szukałem telewizora i porównywałem.
Kolejna sprawa, to warto zwrócić uwagę na to, gdzie będzie wisiał telewizor - jak na środku pokoju to głośniki może mieć z boków. Ale jak miałby wisieć jedną stroną blisko ściany, to lepszy będzie taki, kóry ma głośniki z przodu ( zazwyczaj są z dołu ).
Kolejna sprawa - żeby miał chociaż jedno gniazdo euro - jest jeszcze sprzęt, gdzie HDMI nie występuje. USB też dobrze jakby miał - żeby oglądać filmy czy zdjęcia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

23 Gru 2014, 23:29

Onedrzej podaj jaki masz budżet to czegoś ci poszukam.
DamianCAR
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: E36, Opel Vectra C
Silnik: m50b25, 2.0T + LPG