23 Gru 2014, 23:01
Ja proponuję stronić od telewizorów 4K czyli UltraHD - z tego co wiem, to żadna stacja telewizyjna nie nadaje w UHD i w najbliższym czasie nadawać nie będzie. Szkoda więc wydawać niepotrzebnie kasę. HD wystarczy. Ewentualnie 3D, ale trzeba zwrócić uwagę na 3D aktywne i pasywne. To samo z okularami - też są aktywne i pasywne. Nie ogarniam dokładnie tego tematu, ale wiem, ze ma to znaczenie. Może ktoś z naszych forumowiczów wie coś więcej na ten temat, to doradzi.
No i ważne, żeby miał wbudowane WiFi no i pełną przeglądarkę internetową, bo nie opłaci się kupowac telewizroa i potem dokupować WiFi. Warto też zwrócić uwagę na wieszak, jak chcesz go zawiesić na ścianie - chodzi o gniazda z tyłu - trzeba sprawdzić, czy taki uniwersalny ( a więc tańszy ) uchwyt nie będzie zasłaniał tych gniazd, bo może się okazać, że po zabudowaniu tego uchwytu uniwersalnego zasłoni on gniazda. A oryginalny może kosztować kupe kasy. Piszę to z doświadczenia. Ja najpierw pooglądałem uchwyty i ich ceny, a potem szukałem telewizora i porównywałem.
Kolejna sprawa, to warto zwrócić uwagę na to, gdzie będzie wisiał telewizor - jak na środku pokoju to głośniki może mieć z boków. Ale jak miałby wisieć jedną stroną blisko ściany, to lepszy będzie taki, kóry ma głośniki z przodu ( zazwyczaj są z dołu ).
Kolejna sprawa - żeby miał chociaż jedno gniazdo euro - jest jeszcze sprzęt, gdzie HDMI nie występuje. USB też dobrze jakby miał - żeby oglądać filmy czy zdjęcia.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...