Geo metro tracker

12 Lut 2010, 21:29

Witam posiadam wersje Geo Metro Tracker mam taki problem gdy dodaje gazu szarpie mi samochodem,wymieniłem kable od świec i kopułkę i dalej szarpie, czy w tej wersji samochodu może być przepływomierz powietrza jezeli ktos wie to proszę o odpowiedz i gdzie on się znajduje
Bogdan12
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska
  • 13 Lut 2010, 09:17

nic nie piszesz który to rok. Generalnie przepływomierz powinien być zaraz za filtrem powietrza na kanale dolotowym. Jeśli auto pochodzi z USA to od 96 r. był tam system OBD2 , wystarczy podjechać do warsztatu który ma taki skaner błędów i odczytać kody, jeśli ich nie rozpozna, to zapisz kody błędów i napisz je tutaj. Nic nie piszesz czy zmieniłeś świece, może któraś nie zapala. A może to cewka zapłonowa nie daje dostatecznie dobrego napięcia. Generalnie upatrywał bym problemu w układzie zapłonowym.
    karlone
    Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tuning samochodowy - w tym sklepie znajdziesz wszystko
      Części do tuningu samochodowego muszą być wykonane z najwyższą starannością i wytrzymywać duże obciążenia. Mają poprawić, a nie pogorszyć parametry auta. Dlatego szukając podzespołów, warto zwrócić się do fachowców ...
      Jak wybrać opony zimowe?
      Często się śmiejemy, że zima potrafi i w styczniu zaskoczyć drogowców, ale po pierwszych opadach śniegu często okazuje się, że najbardziej to są zaskoczeni kierowcy, którzy jeszcze nie zmienili opon na zimowe. ...