Głośnik basowy

04 Lip 2011, 11:51

Witam wszystkich :)
Mam takie małe pytanie ;P
Mając radio Pioneer 4x50 W chcę kupić ten oto głośnik basowy, żeby sobie zrobić tubę xD [link do oferty na Allegro wygasł]
I potrzebny mi wzmacniacz do niego czy pociągnie mi to radio ten głośnik :)
Oczywiście na początku nie chcę, żeby grało z maxymalną mocą tylko tak sobie :D

A drugie pytanie to: Robiąc obudowę ze sklejki słyszałem,aby wyłożyć środek opakowaniami po jajkach xD bo fajny efekt jest :D To prawda? :)

A wzmacniacz to jaki? Bo nie mam pojęcia jak się go dobiera...
Taki nie za drogi :D
artcri7
Obserwowany

04 Lip 2011, 16:58

artcri7 napisał(a):Witam wszystkich :)
Mam takie małe pytanie ;P
Mając radio Pioneer 4x50 W chcę kupić ten oto głośnik basowy, żeby sobie zrobić tubę xD [link do oferty na Allegro wygasł]
I potrzebny mi wzmacniacz do niego czy pociągnie mi to radio ten głośnik :)
Oczywiście na początku nie chcę, żeby grało z maxymalną mocą tylko tak sobie :D

A drugie pytanie to: Robiąc obudowę ze sklejki słyszałem,aby wyłożyć środek opakowaniami po jajkach xD bo fajny efekt jest :D To prawda? :)

A wzmacniacz to jaki? Bo nie mam pojęcia jak się go dobiera...
Taki nie za drogi :D

Przetwornik taki sobie, w sumie za tą cenę to można się skusić. Moc trochę mała jak na 30 cm ale coś za coś.
Radio nie wykorzysta tego głośnika nawet w 1/5, dodatkowo dostanie przy tym w palnik zdrowo.
Warto dokupić jakiś wzmacniacz.

artcri7 napisał(a):A drugie pytanie to: Robiąc obudowę ze sklejki słyszałem,aby wyłożyć środek opakowaniami po jajkach xD bo fajny efekt jest :D To prawda? :)

To rzemieślnictwo zwykłe jest i tyle, [link do oferty na Allegro wygasł] to jest do tego a nie wytłaczanki na jajka :lol:
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

07 Lip 2011, 13:03

No ok, ale jaki wzmacniacz by mógł być? :D
artcri7
Obserwowany

07 Lip 2011, 15:44

[link do oferty na Allegro wygasł] - jeszcze zapas będziesz mieć
[link do oferty na Allegro wygasł]
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus UX z najwyższymi wynikami w testach zderzeniowych
    Amerykański ośrodek badawczy Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) sprawdził poziom bezpieczeństwa nowego Lexusa UX. Konstrukcja crossovera i zainstalowane w nim systemy bezpieczeństwa okazały się tak skuteczne, że ...