Głośniki GMS jakie do tego radio ?

04 Cze 2011, 09:16

Witam, niedawno bo miesiąc temu zmieniłem w mojej almerze głośniki, zamontowałem głośniczki firmy GMS, dokładnie to:
http://www.gms.pl/index.php?page=szczegoly&id=10
na przód, i
http://www.gms.pl/index.php?page=szczegoly&id=123 w
tylną półkę, tak jak mi zaproponowali w sklepie... mszę powiedzieć ze grają ładnie
ale przyszedł czas na zmianę radia... i liczę na waszą pomoc, chce radio z wejściem na karty pamięci.
po głowie cały czas chodzi mi "alpine" bo to niby najlepsza firma, ale czy to nie aby za duży wydatek jak do tych głośników? macie jakieś propozycje? może coś z niższej półki?
Sony, JVS, może radio tej samej firmy co głośniki bo też słyszałem że, to dobrze mieć cały zestaw z jednej marki ...
Ciasne ale wlasne :P
jad1014
Nowicjusz

Miejscowość: wlkp

07 Cze 2011, 17:38

Szczerze to zamiast tych 2 zestawów mogłeś pomyśleć już chociażby o czymś takim:
gms950 http://www.gms.pl/index.php?page=szczegoly&id=124
Pozostałe pieniądze mógłbyś dołożyć do sumy na radio. Co do radia to alpine wcale nie jest taką najlepszą firmą. Tańsze modele jak dla mnie grają raczej słabo. O wiele bardziej podoba mi się gra kenwoodów lub clarionów. Jednak jeśli zależy ci na wejściu na karty pamięci i pewnie będziesz puszczał tylko mp3 z nich to szczerze nie ma sensu wydawać kupy kasy na porządne radio. Wystarczy że będzie markowe a nie jakiś chiński bubel a powinieneś być zadowolony. Nie miałem okazji słuchać żadnego radia gms ale głośniki mają jak na swoją cenę dość dobre. Sam mam wszystkie głośniki tej firmy i nie narzekam zbytnio.
zenek1988
Początkujący

Miejscowość: Zendek
Prawo jazdy: 08 06 2006
Auto: seat ibiza 6l1
Silnik: 1.2 69 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

08 Cze 2011, 21:31

nie no nie caly czas mp3 choc mysle tak w 80%... nie lubie jak mi cos skacze przerywa itp jak plyta podskoczy...
to co dokladniej proponujesz?
jad1014
Nowicjusz

09 Cze 2011, 13:43

Napisz może ile masz do wydania na radio. Ja słucham tylko z płyt i jeszcze nie zdarzyło mi się żeby coś przerywało. A drogi w moich okolicach są tak dziurawe że trzeba po nich slalomem jeździć. Jak radio jest porządne to nic nie powinno przerywać.
zenek1988
Początkujący

Miejscowość: Zendek
Prawo jazdy: 08 06 2006
Auto: seat ibiza 6l1
Silnik: 1.2 69 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2008

09 Cze 2011, 21:10

do 400 pln :)
jad1014
Nowicjusz

10 Cze 2011, 20:36

[link do oferty na Allegro wygasł]
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Rok produkcji: 1997