Głośniki pod fabryczne radio

15 Cze 2011, 21:34

Witam.

Mam Megankę pierwszej generacji z końca produkcji i w niej fabryczne radio. Problem mój polega na tym, że jest tam bardzo słaby zestaw audio. Radio samo w sobie raczej do najmocniejszych nie należy, a głośniki, szczególnie przód są już dość wysłużone. Chciałbym więc zapytać się co moglibyście mi doradzić, aby całość grała lepiej. Chodzi mi głownie o głośniki, radia mimo wszystko nie chciałbym wymieniać, bo wówczas tracę sterowanie przy kierownicy i wyświetlacz jest martwy, tylko godz i temp na nim będzie.

Nie jestem jakimś specem w tym temacie, więc proszę o jakąś poradę.
Los_Dawidos
Aktywny

Prawo jazdy: 05 08 2010
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Opel Astra
Paliwo: Diesel

15 Cze 2011, 22:05

Zależy ile forsy możesz na to przeznaczyć i jakiej wielkości masz te głośniki - tak by kupione nowe się zmieściły w otwory.
Jeśli radio ma już wysłużony wzmacniacz to wymiana głośników na nowe może na niewiele się zdać. Musiałbyś zrobić odsłuch swojego radyjka na innych głośnikach.
"... wypadki drogowe powstają dlatego, że dzisiejsi ludzie jeżdżą po wczorajszych drogach jutrzejszymi samochodami z pojutrzejszą prędkością..."
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    SEAT Toledo - nowy, elegancki i nowoczesny
    Nadchodzi nowy SEAT Toledo. Dynamiczny i elegancki na zewnątrz, nowoczesny wewnątrz, napędzany wydajnymi i oszczędnymi jednostkami TSI i TDI i wyjątkowo praktyczny sedan o sportowej aparycji. Czyli potwierdzona za sprawą ...