Głośniki ucichły podczas jazdy :/

24 Mar 2009, 20:23

Witam, mam taki problem, mianowicie... Podczas jazdy samochodem chcialem dosc energicznie podkrecic dzwiek i w wyniku tego dwa glosniki przestaly zupelnie grac (prawy pod szyba i w drzwiach). :cry: Reszta glosnikow sprawna, aczkolwiek nie jestem pewien co do lewego glosnika pod szyba. Jaka moze byc tego przyczyna? :( Chcialem zaznaczyc ze jest to fabryczne radio i glosniki (honda civic 06). Bardzo prosze o pomoc i wszelkie rady. Dziekuje z gory.
StifiKato
Nowicjusz

24 Mar 2009, 23:25

Mogłu porozpinac się kabelki,mogły spalić się głośniki,mogła spalić się końcówka mocy.Posprawdzaj kabelki,a jak to nie pomoże,to podepnij w miejsce tamtych głośników inny,sprawny głośnik i sprawdz,czy gra.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

24 Mar 2009, 23:37

tak energicznie nie powinno sie podkręcać voluma tylko stopniwo
siwy
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jarosław

25 Mar 2009, 09:38

Może przez pomyłke wcisłes guzik od ustawien głosników i poprostu sciszyłeś głośniki po prawej stronie a jesli to nie to, to najprawdopodobniej głośniki poszły z dymem.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

25 Mar 2009, 14:04

Dziekuje za wszelkie rady, sprawdzalem czy ustawienie dzwieku glosnikow jest poprawny i wszystko bylo wporzadku. Sadze ze wlasnie albo glosniki sie spalily, albo koncowka mocy poszla na urlop. Moze ktos zna jakies miejsce w Gdyni, gdzie mozna to sprawdzic i w razie czego usunac dana usterke. A czy moglby jakis bezpiecznik sie przepalic? Moze ktos sie orientuje w cenie tych 2 glosnikow (drzwi i podszyba)? Dziekuje za pomoc.
StifiKato
Nowicjusz

25 Mar 2009, 17:01

Jak na mój gust jak by poszła koncowka mocy to nic by nie grało.
Może seryjnie jest tam jakiś wzmacniacz montowany musiał byś sie dowiedziec bo moze cos z nim nie tak.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

GT86 – Toyota, która kocha jazdę bokiem
    Przepis na klasyczne sportowe coupé jest od lat niezmienny i bajecznie prosty. Bierzemy dwudrzwiowe nadwozie o opływowym, smukłym kształcie, w jego przedniej części umieszczamy silnik, a siłę napędową kierujemy na ...

26 Mar 2009, 17:05

Dzisiaj wszystkie glosniki graly, wszystko bylo ok, nie wiem co to moglo byc. Moze wlasnie kable sie poluzowaly :?: Nie mam pojecia, dziekuje za wszelka pomoc koledzy. :)
StifiKato
Nowicjusz

28 Mar 2009, 12:32

Nie wiem co sie dzieje, raz graja wszystkie glosniki, raz nie gra prawy, raz nie gra lewy w drzwiach. Co sie dzieje? Ktos ma jakis pomysl?
StifiKato
Nowicjusz

29 Mar 2009, 22:06

wez sprawdz czy nie wcisnoles jakiegos dzwieku Dolby Digital itp bo wtedy wzaleznosci jakie nagranie beda ci chodzily np glosniki na przodzie a an tyle nie lub odwrotnie przynajmniej u mnie tak bylo :)

i to napewno nie jest koncowka mocy bo inaczej nic by ci nie gralo
ali24
Nowicjusz

01 Kwi 2009, 19:07

Sprawdzilem wszystkie ustawienia i nie ma zadnych takich opcji. Moze jest jakis sposob aby zresetowac ustawienia radia? Wyciagnelem kleme, jednak ustawienia zachowaly sie, a jedynie radio zakodowalo sie. Po rozkodowaniu, wczoraj bylo wporzadku, a dzisiaj poczatkowo lewy glosnik gral troche ciszej, jak rozglosilem bylo wszytsko ok, jednach po zciszeniu do 0, lewy glosnik zupelnie ucichl. Jaka moze byc tego przyczyna? Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam. // Dzisiaj podczas jazdy glosnik lewy w drzwiach przerywal... :/
StifiKato
Nowicjusz

04 Kwi 2009, 10:47

wyjmij radio i dociśnij z tyłu radia kostkę z kablami. końcówka mocy jest sprawna bo głośniki grają, jeśli to nie kable to coś z radiem nie halo.
sqizzy1
Początkujący

04 Kwi 2009, 20:27

dziekuje za rade, moze to wlasnie akurat glupstwo. Pozdrawiam
StifiKato
Nowicjusz

06 Kwi 2009, 11:34

Posprawdzaj przewody od radia do każdego głośnika.
Jak są uszkodzone wymień
Styki przy głośnikach złącz na ścisk i kostkę z tyłu radia włuż tak żeby nie była luźna i powinno być wszystko ok
norbertSH
Nowicjusz

Miejscowość: Morąg