Głośny gwizd 1.5 dci Scenic II

20 Gru 2017, 14:40

Cześć, mój pacjent to Renault Scenic II 2007r 1.5dci jest po remoncie silnika i turbo, ale po złożeniu wszystkiego po dodaniu gazu 1200obr. +/- jest już wyraźny gwizd, pochodzi on gdzieś z tyłu silnika, Turbo po regeneracji również, ktoś ma pomysł?

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Przemekv9
Nowicjusz

Auto: Ford maverick
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG

20 Gru 2017, 22:14

Dla mnie to gwizda jak zatarte turbo ale sprawdź dokładnie czy nie ma nigdzie nieszczelności. Auto nie ma problemu z mocą?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

21 Gru 2017, 01:16

Turbo jest po regeneracji, dopiero założone auto odpaliło i od poczatku takie gwizdy, auto nie ma spadku mocy
Przemekv9
Nowicjusz

22 Gru 2017, 07:11

Coz,to ,ze turb po regeneracji nie znaczy,ze jest ona przeprowadzona prawidlowo,wszystko wskazuje na turbine.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Gru 2017, 13:51

Zawiozłem turbo znowu do sprawdzenia, lecz gdzie indziej. Okazało się że źle złożyli zmienną geometrię, i była cały czas otwarta tyle co mi powiedzieli
Przemekv9
Nowicjusz

22 Gru 2017, 14:41

Powazne niedopatrzenie,na przyszlosc wybieraj powazny zaklad,rankingi oraz opinie masz w internecie.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekologiczne taksówki elektryczne Nissan LEAF w Zurychu
    Po Amsterdamie, Nowym Jorku, Tokio, Meksyku i Sao Paulo także Zurych będzie dysponował flotą stuprocentowo elektrycznych taksówek Nissan LEAF oferujących przewozy w największym mieście Szwajcarii. Elektryczne taksówki ...