Główna wiązka od silnika

04 Cze 2019, 16:33

Witam znawców , Audi a4 b6 2.0 FSI 2002r .. mianowicie podczas jazdy , samochod przeszedl w tryb awari . Moglem nim jechac ale nie moglem przekroczyc 2tys obrotów . zapalilo sie EPC oraz CHEACK ENGINE. Mechanik wyslal mi takie zdjecie mówiac , ze koszt naprawy tego 2 tys zl , dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo , Prosze o mniej wiecej wycene i pomoc bo nie wiem czy nie chce na mnie po prostu zarobic.
Next4u
Nowicjusz

04 Cze 2019, 17:09

Za co 2 tysie? Za polepienie wiązki czy za wymiane? Jak lepienie to robota warta Max 500 zł
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Cze 2019, 18:46

Liczmy . ze za nowa . ale widzisz na zdjeciu jak jest przepalona ? wiec pewnie wymiana. tak czy siak . cenowo jak to wyglada ? bo wdaje mi sie , ze za duzo
Next4u
Nowicjusz

04 Cze 2019, 20:39

Nie wiem jak to wygląda, nie znam wszystkich aut na pamięć, jedz do ASO przedstaw foto i Ci powiedzą czy idzie cała az do aku czy jest gdzieś łączona i ile kosztuje, to wszystko jest zależne dla ceny usługi
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

04 Cze 2019, 20:47

Next4u napisał(a):ale widzisz na zdjeciu jak jest przepalona ?
Widać że koszulka plastikowa nadtopiona i nic więcej. Czy pod nią kable uszkodzone to nie widać. A tutaj nie ma pewności że od razu wymiana wiązki. Jak wymiana to skąd ją pozyskać ? Auto starawe więc gdzie ? Serwis ? Szrot ? Niech Ci facham rozpruje przypalenie i pokaże na fotkach że na kabelkach tutaj są zwarcia.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

04 Cze 2019, 20:52

bonifacy napisał(a):Jak wymiana to skąd ją pozyskać ?
z ASO, nie ma problemu z dostępnością
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...

05 Cze 2019, 11:34

Kable w wiązce mogą być ok to że jest jej taki stan z zewnątrz nie oznacza wcale że w środku coś jest nie tak.

Next4u napisał(a):dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo
No to może trzeba skasować i sprawdzić te które wracają diagnozując je po kolei?

Dobrze by było jak by mechanik pokazał tak jak napisał @bonifacy całą ta wiązkę jak wygląda po zdjęciu koszulki.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!