Główna wiązka od silnika

04 Cze 2019, 16:33

Witam znawców , Audi a4 b6 2.0 FSI 2002r .. mianowicie podczas jazdy , samochod przeszedl w tryb awari . Moglem nim jechac ale nie moglem przekroczyc 2tys obrotów . zapalilo sie EPC oraz CHEACK ENGINE. Mechanik wyslal mi takie zdjecie mówiac , ze koszt naprawy tego 2 tys zl , dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo , Prosze o mniej wiecej wycene i pomoc bo nie wiem czy nie chce na mnie po prostu zarobic.
Next4u
Nowicjusz

04 Cze 2019, 17:09

Za co 2 tysie? Za polepienie wiązki czy za wymiane? Jak lepienie to robota warta Max 500 zł
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

04 Cze 2019, 18:46

Liczmy . ze za nowa . ale widzisz na zdjeciu jak jest przepalona ? wiec pewnie wymiana. tak czy siak . cenowo jak to wyglada ? bo wdaje mi sie , ze za duzo
Next4u
Nowicjusz

04 Cze 2019, 20:39

Nie wiem jak to wygląda, nie znam wszystkich aut na pamięć, jedz do ASO przedstaw foto i Ci powiedzą czy idzie cała az do aku czy jest gdzieś łączona i ile kosztuje, to wszystko jest zależne dla ceny usługi
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

04 Cze 2019, 20:47

Next4u napisał(a):ale widzisz na zdjeciu jak jest przepalona ?
Widać że koszulka plastikowa nadtopiona i nic więcej. Czy pod nią kable uszkodzone to nie widać. A tutaj nie ma pewności że od razu wymiana wiązki. Jak wymiana to skąd ją pozyskać ? Auto starawe więc gdzie ? Serwis ? Szrot ? Niech Ci facham rozpruje przypalenie i pokaże na fotkach że na kabelkach tutaj są zwarcia.
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

04 Cze 2019, 20:52

bonifacy napisał(a):Jak wymiana to skąd ją pozyskać ?
z ASO, nie ma problemu z dostępnością
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...

05 Cze 2019, 11:34

Kable w wiązce mogą być ok to że jest jej taki stan z zewnątrz nie oznacza wcale że w środku coś jest nie tak.

Next4u napisał(a):dodatkowo nie jest pewny czy to wszystko bo na kompie pokazuje bardzo duzo błędów gdzie wczesniej ich nie bylo
No to może trzeba skasować i sprawdzić te które wracają diagnozując je po kolei?

Dobrze by było jak by mechanik pokazał tak jak napisał @bonifacy całą ta wiązkę jak wygląda po zdjęciu koszulki.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!